Connect with us

technokrata

Miért tűnt el az oroszlán nyelve?

20100223081103.jpg

Garázs

Miért tűnt el az oroszlán nyelve?

A 200 éves Peugeot jelvényének története
Éppen 200 éve annak, hogy a Peugeot-fivérek Kelet-Franciaországban vasöntödévé alakítva öreg családi malmukat az iparosodás útjára léptek.

Ünnepi új imídzs

A Peugeot 200 éves fennállását új stílussal és új arculattal ünnepli, melyet letisztultság és lényegretörőség jellemez. A cég 2012-ig folyamatosan kívánja megújítani imídzsét, melynek első hírnöke az idén tavasszal érkező RCZ sportkupé lesz. Az Peugeot RCZ a vállalat vadonatúj limitált szériás prémiummodellje, mely sok tekintetben igazi különlegességnek számít: a tervezők egy formailag meglehetősen izgalmas – 2009 legszebb autójának választották a 25. Nemzetközi Autófesztiválon – tanulmány-sportautójukat készítették el az utakra, továbbá ez az első Peugeot személyautó, mely felhagy a “nullás” típusjelzéssel, vagyis neve tisztán betűkből áll. 

Az új dizájn magával hozta az oroszlán ráncfelvarrását is. A márka híres emblámája a huszonegyedik századra jellemző letisztult, de egyben korszerű “hi-tech” stílusban mutatkozik meg. Ennek szellemében az új oroszlán testtartásában magában hordozza a nyughatatlan dinamizmust, az egyszerűséget, mely igényességgel és átgondoltsággal párosul. A tervezők az egyszerű megjelenést újszerű, háromdimenziós megvalósítással ötvözték.

Az oroszlán mellett a Peugeot-felirat is módosult, a betűk elegánsan véknyabbá, sportosabbá váltak. Továbbá színét is mélykékre színezték a korábbi Peugeot-kék helyett,  komolyabb hatást keltve. A Peugeot az új dizájnnal karöltve hangzatos új szlogent vezet be: Motion&Emotion -, melynek üzenete: “igényesség és érzelem az autózás középpontjában”.

A Peugeot törekvése, hogy az érzelmet állítsa az autózás középpontjába: egy Peugeot sosem lesz tisztán funkcionális. Ezt a törekvést a Peugeot új nemzetközi jelmondattal és új,megújított arculattal kívánja kommunikálni és illusztrálni világszerte a márka születésének 200. évfordulójára:

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom