Connect with us

technokrata

Tippek 3. – Hogyan válasszon kereskedést?

Garázs

Tippek 3. – Hogyan válasszon kereskedést?

Mit tudhat meg, ha bekukkant a színfalak mögé? Tippek a választás megkönnyítésére.

Hogyan válasszon kereskedést?

Mielőtt eldöntené, hogy hol vesz autót, érdemes tájékozódni, hogy milyenek a kereskedések. Addig, amíg az autót el nem adták Önnek, szinte minden kereskedésben egyformán behízelgően viselkednek. Ezért a választás fő szempontja nem a szalon kinézete, vagy az ott dolgozók modora.

Sokkal fontosabb, hogy milyen a kereskedéshez tartozó szerviz, hiszen nagy valószínűséggel, minimum a garanciális időszakban oda hordja majd az autót. Ha kiderül, hogy a szerviz nem megfelelő színvonalú, és nem bánnak megfelelően a vevőkkel, akkor ott nem számíthat korrekt szolgáltatásra, vagy gördülékeny garanciális ügyintézésre.

Ezért a szerviz felől érdemes megközelíteni a választást. Ha látogatást tesz a szalonban, menjen oda a szerviz ügyfélvárójához, és elegyedjen szóba az ott várakozókkal! Tudja meg tőlük, hogy mennyire elégedettek a szolgáltatással, a hozzáállással, a munka színvonalával.

Szintén jó ötlet az adott márka klubjának weboldalát felkeresni, és a szinte bizonyosan létező fórumon kérdést föltenni az adott kereskedéssel, szervizzel kapcsolatban, hogy ajánlott-e vagy sem. Persze egy negatív vélemény alapján ne döntsön, (hiszen vannak emberek, akiknek semmi sem jó, vagy a konkurencia is megpróbálhatja befeketíteni az adott céget), de több csalódott beszámoló esetén kerülje a helyet!
Úgy is felteheti a kérdést, hogy az Ön lakóhelyétől adott távolságban lévő márkakereskedések, szervizek közül melyiket ajánlják leginkább.

Az is segít egy kereskedés hozzáállását kideríteni, hogy ajánlatot kér tőlük. Mennyire válaszolnak az Ön konkrét kérdéseire, illetve mennyire csak egy sablonválaszt küldenek, amiben több kérdését is figyelmen kívül hagyják?

A kereskedés jó kiválasztásán elég sok múlik. Miről árulkodik a kereskedés használt autó-parkja? Mit figyeljen meg a szervizben? Hogyan derítheti ki, hogy melyik eladóval érdemes beszélni a szalonban? Hogyan tárgyaljon a szalon munkatársával? Milyen ruhában érdemes menni a szalonba?

További infó a témában az eBookban: www.autostitkok.hu

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin