Connect with us

Az 5G már a spájzban van!

5g-samsung-researchers

FrissInfo

Az 5G már a spájzban van!

Az 5G már a spájzban van!

Sikeres végpontok közötti hálózati tesztet hajtott végre az SK Telecom és a Samsung

A Samsung Electronics és az SK Telecom sikeres 5G végpontok közötti kapcsolati tesztet hajtott végre az 5G New Radio (NR) technológia használatával. A teszt, amely 3,5 GHz-es spektrumon, az 5G NR technológián alapuló virtuális magon, rádión és eszközön keresztül valósult meg, az 5G végpontok közötti kapcsolatok sikerét bizonyítja.

 

A teszt, amelyet a Samsung suwoni kutatási-fejlesztési központjában végeztek el, a 3GPP NR szabvány legújabb változatát alkalmazó elemeken alapuló teszteszközök, valamint Samsung 5G virtualizált mag, virtualizált RAN és elosztott egység (alapsávi egység és rádióegység) felhasználásával valósult meg. A 3GPP Release 15 szabvány várhatóan 2017 vége felé készül el, a 3GPP NR specifikáció ugyanakkor jelenleg már a numerológiához, keretstruktúrához és csatornakódoláshoz hasonló technológiák definícióját is tartalmazza.

A most elvégzett próbán 1 Gbit/s feletti sebességet és 1,2 milliszekundumos legalacsonyabb késleltetést sikerült elérni. Az ultraalacsony késleltetés megvalósítását az átviteli időköz (Transmission Time Interval, TTI) 0,25 milliszekundumra való csökkentése tette lehetővé, amely a jelenlegi 4G LTE hálózatok átviteli időközének a negyede. A késleltetési fejlesztések mellett az is fontos szerepet játszott, hogy míg az LTE esetén a 20 MHz a maximális sávszélesség, a mai teszt során 80 MHz-es széles csatornás sávszélességet használtak, amely lehetővé tette a konzisztens gigabites teljesítményt.

„Ma újabb mérföldkövet sikerült elérnünk: az 5G technológiát a 6 GHz alatti spektrumban is sikerült megvalósítanunk, amely lehetővé teszi a technológia szélesebb hálózati lefedettséget igénylő alkalmazási módokban történő használatát. A 6 GHz alatti spektrumot az iparág ideálisnak ítélte a nagy hálózati lefedettséget igénylő, az önvezető/összekapcsolt járművekhez hasonló szolgáltatások használatához – jelentette ki Dongsoo Park, a Samsung Electronics ügyvezetőigazgató-helyettese, a Hálózati üzletág globális értékesítési és marketingcsapatának vezetője.– Az SK Telecom vállalattal közösen elvégzett teszt jelentős lépés az 5G kereskedelmi forgalomba hozataláért végzett közös erőfeszítéseink terén.”

Az SK Telecom és a Samsung közös erővel tanulmányozza az 5G kommunikáció számára ideális különböző frekvenciákat. Az ultramagas frekvenciák egyike, a 28 GHz akár 3 GHz-ig terjedő, nagy sávszélességű elérhetőségének köszönhetően lehetővé teszi nagy mennyiségű adat (például nagy felbontású videók) szupergyors átvitelét. A 3,5 GHz, amely a 6 GHz alatti frekvenciák egyike, szélesebb és stabilabb lefedettséget ígér. A két vállalat emellett folytatja a közös munkát, melynek keretében eddig elképzelhetetlen, a 28 GHz-es és 3,5 GHz-es frekvenciák különböző tulajdonságaihoz optimalizált és a következő generációs hálózati architektúrát alkalmazó szolgáltatásokat valósít meg.

A 28 GHz-en végzett 5G tesztekkel kapcsolatos együttműködésről további információ itt érhető el.

További FrissInfo

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő