Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az 5G már a spájzban van!

FrissInfo

Az 5G már a spájzban van!

Az 5G már a spájzban van!

Sikeres végpontok közötti hálózati tesztet hajtott végre az SK Telecom és a Samsung

A Samsung Electronics és az SK Telecom sikeres 5G végpontok közötti kapcsolati tesztet hajtott végre az 5G New Radio (NR) technológia használatával. A teszt, amely 3,5 GHz-es spektrumon, az 5G NR technológián alapuló virtuális magon, rádión és eszközön keresztül valósult meg, az 5G végpontok közötti kapcsolatok sikerét bizonyítja.

 

A teszt, amelyet a Samsung suwoni kutatási-fejlesztési központjában végeztek el, a 3GPP NR szabvány legújabb változatát alkalmazó elemeken alapuló teszteszközök, valamint Samsung 5G virtualizált mag, virtualizált RAN és elosztott egység (alapsávi egység és rádióegység) felhasználásával valósult meg. A 3GPP Release 15 szabvány várhatóan 2017 vége felé készül el, a 3GPP NR specifikáció ugyanakkor jelenleg már a numerológiához, keretstruktúrához és csatornakódoláshoz hasonló technológiák definícióját is tartalmazza.

A most elvégzett próbán 1 Gbit/s feletti sebességet és 1,2 milliszekundumos legalacsonyabb késleltetést sikerült elérni. Az ultraalacsony késleltetés megvalósítását az átviteli időköz (Transmission Time Interval, TTI) 0,25 milliszekundumra való csökkentése tette lehetővé, amely a jelenlegi 4G LTE hálózatok átviteli időközének a negyede. A késleltetési fejlesztések mellett az is fontos szerepet játszott, hogy míg az LTE esetén a 20 MHz a maximális sávszélesség, a mai teszt során 80 MHz-es széles csatornás sávszélességet használtak, amely lehetővé tette a konzisztens gigabites teljesítményt.

„Ma újabb mérföldkövet sikerült elérnünk: az 5G technológiát a 6 GHz alatti spektrumban is sikerült megvalósítanunk, amely lehetővé teszi a technológia szélesebb hálózati lefedettséget igénylő alkalmazási módokban történő használatát. A 6 GHz alatti spektrumot az iparág ideálisnak ítélte a nagy hálózati lefedettséget igénylő, az önvezető/összekapcsolt járművekhez hasonló szolgáltatások használatához – jelentette ki Dongsoo Park, a Samsung Electronics ügyvezetőigazgató-helyettese, a Hálózati üzletág globális értékesítési és marketingcsapatának vezetője.– Az SK Telecom vállalattal közösen elvégzett teszt jelentős lépés az 5G kereskedelmi forgalomba hozataláért végzett közös erőfeszítéseink terén.”

Az SK Telecom és a Samsung közös erővel tanulmányozza az 5G kommunikáció számára ideális különböző frekvenciákat. Az ultramagas frekvenciák egyike, a 28 GHz akár 3 GHz-ig terjedő, nagy sávszélességű elérhetőségének köszönhetően lehetővé teszi nagy mennyiségű adat (például nagy felbontású videók) szupergyors átvitelét. A 3,5 GHz, amely a 6 GHz alatti frekvenciák egyike, szélesebb és stabilabb lefedettséget ígér. A két vállalat emellett folytatja a közös munkát, melynek keretében eddig elképzelhetetlen, a 28 GHz-es és 3,5 GHz-es frekvenciák különböző tulajdonságaihoz optimalizált és a következő generációs hálózati architektúrát alkalmazó szolgáltatásokat valósít meg.

A 28 GHz-en végzett 5G tesztekkel kapcsolatos együttműködésről további információ itt érhető el.

További FrissInfo

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés