Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Dell EMC új PowerEdge szerverekkel ösztönzi az informatikai átalakulást

FrissInfo

A Dell EMC új PowerEdge szerverekkel ösztönzi az informatikai átalakulást

Az egyszerűen használható, következő generációs OpenManage Enterprise™ konzolt a rendszerfelügyeleti élmény egységesítésére tervezték

A Dell EMC bemutatja a PowerEdge szerverek legújabb kínálatát, amellyel segíteni kívánja ügyfelei informatikai átalakulását. A 14. generációs Dell EMC PowerEdge biztonságos, egyben skálázható számítástechnikai platformot alkot, amely tökéletes alapot biztosít a felhőalapú, analitikai vagy a szoftveralapú adatközpontoknak.

 

Az új kínálat három kulcsfontosságú területen nyújt fejlesztéseket:

  • A skálázható üzleti infrastruktúra optimalizálja az adatközpontokat a különböző, újonnan felmerülő terhelési követelményekhez.
  • Az Intelligens automatizálást segítik a bővített API-k, a vadonatúj OpenManage™ Enterprise konzollal pedig az informatikai részleg több időt fordíthat a jelentősebb feladatokra.
  • A beépített biztonság a szerver élettartama alatt megvédi az ügyfelek vállalkozását és adatait.

 

„A jelenkor digitális gazdaságában a technológiának ugyanolyan gyorsan kell változnia, mint az üzletmenetnek, hogy új alkalmazásokat fejlesszen és telepítsen, optimalizálja az erőforrásokat, és ideális ügyfélélményt nyújtson – mondta Ashley Gorakhpurwalla a Dell EMC szervermegoldásokért felelős részlegének elnöke. – A szervertechnológiai innovációk terén betöltött vezető szerepünk révén a PowerEdge szerverek legújabb generációja képezi majd a modern adatközpontok alapját.”

 

A korábbi adatközponti technológiák nem elég gyorsak, rugalmasak és hatékonyak ahhoz, hogy kielégítsék a digitális átalakulást folytató vállalkozások igényeit. A valóság azonban az, ahogy az Enterprise Strategy Group (ESG) 2017-es, Dell EMC által szponzorált IT Transformation Maturity Curve jelentése (az ESG az informatikai átalakulás érettségi spektrumával foglalkozó tanulmánya) is rámutatott, hogy csupán a válaszadók 5 százaléka elég felkészült ahhoz, hogy megfeleljen a modern platformokkal rendelkező digitálisan átalakult vállalkozások informatikai követelményeinek.

A 14. generációs PowerEdge szerverek beépülhetnek: a tárolórendszerekbe és az adatközponti készülékekbe, a nagymértékben egységesített architektúrákba és rackszekrényekbe, a kész csomópontokba, csomagokba és más iparágvezető Dell EMC megoldásokba.

 

A Dell EMC PowerEdge szervereinek új skálázható üzleti infrastruktúrájával az ügyfelek megfelelhetnek a dinamikus üzleti igényeknek, a teljesítmény pedig a hagyományos és a felhőre felkészített terhelésekhez optimalizált. A fejlesztések a következőket nyújtják:

  • Nagyobb alkalmazásteljesítmény és rövidebb válaszidő Az előző generációnál 19-szer több NVMe (Non-Volatile Memory Express) alacsony válaszidejű tárolóval a Dell EMC vezető szerepet tölt be az iparágban: az Express Flash családban meghonosítja az NVMe használatát.
  • Gyorsabb eredmények a PowerEdge üzembe helyezésekor – Az egykattintásos BIOS-hangolással gyorsan és könnyen telepíthet számos adatfeldolgozás-igényes terhelést.
  • Hozzáférés a megfelelő adatokhoz, a megfelelő időben – A nagyobb tárolási kapacitással és rugalmassággal az ügyfelek az alkalmazás igényeihez szabhatják a tárolási konfigurációkat, ami különösen fontos a szoftveralapú tárolási (SDS) környezetekben.

 

A választék tartalmazza a frissen továbbfejlesztett rendszerfelügyeleti szolgáltatásokat, amelyek egyedi módon automatizálják a folyamatokat, emellett egyszerűsítik az életciklus-kezelést a szervertelepítéstől az élettartam végéig.

  • Egységesített szerverfelügyeleti élmény és teljes körű adatközpont-megfigyelés – Az OpenManage Enterprise egy új, virtualizált vállalati rendszerfelügyeleti konzol, amely beépülő modulokkal támogatja az alkalmazásokat, könnyen használható felhasználói felülettel rendelkezik és testre szabható jelentéseket készít.
  • Gyors hibaelhárítás és a szerverek maximális rendelkezésre állása – A továbbfejlesztett iDRAC 9 az előző generációhoz képest akár négyszer jobb rendszerfelügyeleti teljesítményt nyújt.
  • Gyorsabb helyreállítási lehetőségek – A ProSupport Plus szolgáltatás a SupportAssist technológiával akár 90 százalékkal tudja csökkenteni az alkatrészhibák megoldásához szükséges időt.
  • Hatékonyabb energiafelhasználás és nagyobb számítási sűrűség – Az automatikus multivektoros hűtéssel több grafikus gyorsító használható egyetlen konfigurációban, és ezzel 50 százalékkal több VDI-felhasználót szolgálhat ki szerverenként.

 

A Dell EMC PowerEdge kínálata új hardver- és rendszerszintű biztonsági szolgáltatásokat tartalmaz, hogy mélyrehatóbb védelemmel és gyors észleléssel védje meg az infrastruktúrát, ezáltal támadás esetén egy megbízható alapról tudja helyreállítani azt:

  • Jogosulatlan vagy nem szándékos változtatások megelőzése – A System Lockdown szolgáltatás az iparágban elsőként megelőzi a biztonsági kockázatot jelentő vagy bizalmas adatokat felfedő konfigurációs változtatásokat.
  • Adatközpont biztosítása a kibertámadásoknak ellenálló infrastruktúrán keresztül – Az olyan szolgáltatások, mint a SecureBoot, a BIOS Recovery-képességek, az aláírt firmware és az iDRAC RESTful API (kompatibilis a Redfish-szabványokkal) továbbfejlesztett védelmet nyújtanak a támadások ellen.
  • Adatvédelem biztosítása – A System Erase gyorsan és biztonságosan törli a lemezmeghajtókról a felhasználói adatokat vagy az összes permanens adathordozót a szerver lecserélésekor.

 

A szervertermékcsalád új kialakítása felhasználói élmény díjat nyert, a teljesen újragondolt portfólióarculat pedig híven tükrözi azt, amit az ügyfelek elvárnak a szerverektől:

  • Jobb légáramlás – Az új áramvonalas elülső profil hatékonyan áramoltatja a levegőt, és az alkalmazások teljesítményéhez optimalizálja a hatékonyságot.
  • Intuitív felhasználói élmény biztosítása – A szerver konfigurálása és megfigyelése most már kézi okoskészülékekről is lehetséges a Quick Sync szolgáltatással.
  • Ökobarát megoldás – A szerkezeti elemként is működő visszahajtott élek szükségtelenné teszik a festék használatát a szervereken, és ezzel csökkentik a környezeti hatást.

 

A szolgáltatások kulcsszerepet játszanak a Dell EMC következő generációs szerverstratégiájában. A Dell EMC szolgáltatások ösztönzik a digitális technológiák gyors bevezetését és optimalizálását:

  • A díjnyertes ProDeploy Enterprise Suite felgyorsítja a technológiák bevezetését, időt és pénzt takarít meg. Ezzel megközelítőleg 91 százalékkal kevesebb informatikai ráfordítás szükséges, emellett akár 39 százalékkal gyorsabbak lesznek a telepítések, mint a házon belüli erőforrásoknál.
  • A ProSupport Enterprise Suite szolgáltatások teljes mértékben integrálódnak a PowerEdge 14. generációs szervereinek intelligens felügyeletével és automatizálási funkcióival. Idetartozik a SupportAssist technológiával kiegészített ProSupport Plust, a Dell EMC automatizált, proaktív és prediktív technológiája, amellyel akár 90 százalékkal gyorsabban megoldhatja hardverproblémáit.

 

Elérhetőség:

A Dell EMC PowerEdge 14. generációs szervereiről szóló további részletek és az árazással kapcsolatos információk várhatóan 2017 júliusától lesznek elérhetők.

További FrissInfo

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés