Connect with us

technokrata

Hogyan utazzunk Budapesten BKV sztrájk esetén?

203-001_c76d380c7b9c86b5f96161251fa019f6d504655f-nol

FrissInfo

Hogyan utazzunk Budapesten BKV sztrájk esetén?

Hogyan utazzunk Budapesten BKV sztrájk esetén?

Április második felében komoly tüntetésekre és fennakadásokra számíthatunk, ezért összeszedtünk pár alternatívát, melyek segíthetnek a közlekedésben a sztrájk idején.

Április harmadik és negyedik hetére is sztrájkot jelentett be a BKV két szakszervezeti szövetsége is, mely az ott dolgozók kb 80%-át fedi le.

 

A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) bejelentette, hogy április 18-a 0 órától háromnapos, illetve 24-én 0 órától pedig 5 napos sztrájkra lehet számítani. Az ezzel járó munkabeszüntetés minden járműre kiterjed (troli, busz, metro villamos stb.)

A két szakszervezet azzal indokolta döntését, hogy nem sikerültek a BKV-val folytatott bérrendezési, illetve béremelési tárgyalások. A sztrájk első napján óránként és vonalanként is 66% szolgáltatást kell biztosítani, a második naptól viszont csak csúcsidőben kell tartani ezt a mértéket. Ha ez sikerül, akkor csúcsidőn kívül akár teljesen leállhat a BKV szolgáltatása.

 

Alternatív közlekedési megoldások autó nélkül:

  • Bringára fel! A belváros egyik legpraktikusabb és gyorsabb közlekedési eszköze egyértelműen a kerékpár. Ugyan nem veszélytelen sport még akkor sem, ha kijelölt bicikliúton haladunk, de megfelelő körültekintéssel gyorsan el lehet jutni ‘A’-ból ‘B’-be.
  • Ha nincs saját kerékpárunk bármilyen okból kifolyólag, még mindig használhatjuk a MOL BUBI bérelhető rendszerén keresztül meglovagolható drótszamarakat. Regisztráció és befizetés szükséges, viszont utána csak leemeljük az egyik járgányt, és a következő Bubi ponton lerakhatjuk azt. (csoportos kedvezmény is van)
  • Legújabb alternatív elektromos autó hálózat a GreenGo járművek a BUBI alapelvén működnek. Ha szállítanunk kell valamit, vagy többen mennénk, akkor nagyon hasznos beülni a kis elektromos járgányokba, majd a megfelelő helyen otthagyni és kiszállni belőle.
  • Ha autóval rendelkezünk segíthetünk a megállókban veszteglő embertársainkon és akár fel is vehetjük őket 1-2 megálló erejéig, ha mondjuk tudjuk hogy egy bizonyos autóbuszvonalon fogunk tovább haladni.
  • Ha esetleg eddig téliesítve állt a garázsban a robogónk, akkor most érdemes gyorsan rendbe rakni, hiszen szinte ugyanazt az élményt és hasznosságot nyújtja mint a kerékpár, csak kicsit gyorsabban lehet vele haladni.
  • Ha nincs olyan nagyon messze a cél, akár egy 10-15 perces sétát is bármikor lehet alkalmazni, az egészségnek csak jót tesz, cserébe természetesen sokkal időigényesebb mint bármelyik előző megoldás.

Mindent összevetve érdemes felkészülni a BKV sztrájkra előre, jobb mintha a megállóban ér minket a meglepetés, amikor nem tudunk bemenni reggel dolgozni, mert egész nap nem jár a villamos, vagy csak egy órában egyszer. Emellett a ritkított járatokon felhalmozódott embertömeget is csökkenthetjük ezekkel az alternatívákkal.

További FrissInfo

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő