Connect with us

technokrata

A Sony World Photography Awards kiválasztotta Magyarország legjobb fotóját

FrissInfo

A Sony World Photography Awards kiválasztotta Magyarország legjobb fotóját

A Sony World Photography Awards kiválasztotta Magyarország legjobb fotóját

Csoboth Edina nyerte a magyar Nemzeti díjat a világ legnagyobb fotóversenyén

A 2017-es Sony World Photography Awards szakmai zsűrije bejelentette, hogy Csoboth Edina “Oliver” című fotómunkája nyerte a magyar Nemzeti díjat az idei évben.

edinacsoboth_hungary_nationalawards_2017_oliver

A Nemzeti díj a világ legnagyobb fotóversenyének, a Sony World Photography Awards-nak egy globális programja, amely – szakmai tudástól függetlenül – minden fotós előtt nyitva áll.  Célja, hogy a nevezett 65 ország fotósainak fényképeiből kiválassza a legjobb, egyetlen képből álló munkát.

Csoboth Edina így foglalta össze győztes, „Oliver” című fotójának történetét:

„Úgy gondoltam, hogy egy tiszta és szuggesztív portréképet készítek Oliverről, az ő egyedi karakterisztikáját csak természetes fények és az analóg technológia segítségével tudtam a legjobban kiemelni. A tökéletes atmoszféra megteremtéséhez szükségem volt egy külső helyszínre, valamint egy középformátumú fényképezőgépre.”

Csoboth Edina 2006-ban kezdte a fényképezést, tehetségére már tanulmányai alatt több fotóművész felfigyelt. Már a pályája elején is a portréfotózás vonzotta leginkább, azonban egy évvel később részt vett élete első divatfotózásán, amely biztos alapot nyújtott ahhoz, hogy munkássága során saját koncepcióit kövesse. „Punk City” című munkája 2011-ben elnyerte a Sony World Photography Award Divat kategóriájának díját.

„Egy ilyen rangos pályázaton elsőnek lenni a magyarok között hatalmas büszkeség és boldogság. Nem hittem volna, hogy a 2011-es győzelmem után újból sikerülhet.”

– mondta Csoboth Edina.

A magyar Nemzeti díj további helyezéseinek alakulása a következő:

  • 2. helyezést ért el: Csoboth Edina “Invisible Soul” című munkájáért
  • 3. helyezést ért el: Csákvári Péter “X-flys” című munkájáért
  • petercsakvari_hungary_nationalawards_2017_x_flys

Mind a 65 nevezett ország Nemzeti díj győzteseinek és dobogósainak névsorát a mai napon jelentették be, munkáik megtekinthetők itt.

A győztes fotópályázat a többi kiválasztott, elismert és nyertes alkotással együtt megtekinthető a Sony World Photography Awards és Martin Parr életművének közös kiállításán április 21. és május 7. között Londonban, amelyek helyet kapnak a díjátadó hivatalos évkönyvében is.

További FrissInfo

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin