Connect with us

Hirdetés

technokrata

Katy Perryvel nézhetjük a SpaceX űrrakéta kilövését

SpaceX

Esemény

Katy Perryvel nézhetjük a SpaceX űrrakéta kilövését

Katy Perryvel nézhetjük a SpaceX űrrakéta kilövését

A Discovery Channel ismét nagy dobásra készül

Amerika visszatérése az űrbe címmel közvetíti a Discovery Channel és a Discovery Science a Space X által létrehozott Crew Dragon űrrakéta útját a Nemzetközi Űrállomásra. 2011 óta ez lesz az első utasokat is szállító űrrakéta Amerika történetében. Hazánkban június 14-én lesz látható a történelmi esemény a Discovery Channel és a Discovery Science csatornákon.

A Discovery Channel és a Discovery Science különleges eseményre készült a hetekben: az elsők között dokumentálták, ahogy a NASA május 27-én fellőtte a SpaceX Crew Dragon elnevezést viselő űrhajóját a Kennedy Űrállomásról. Egy történelmi jelentőségű eseménynek lehetünk a tanúi: 2011 óta nem került sor olyan űrutazásra, ahol amerikai gyártmányú űrhajót használtak volna.

A műsor nemcsak a kilövés pillanatát és a megtett utat örökítette meg, hanem olyan sztárokkal elemzik benne a látottakat, mint Katy Perry, énekesnő, Adam Savage, ipari formatervező, vagy Mark Rober, a NASA egykori mérnöke. A műsor mindemellett olyan szakértőket vonultat fel, mint Mike Massimino, Karen Nyberg, Jessica Meir és K. Megan McArthur, akik asztronautaként szemlélik a történéseket. A műsorban feltűnő szakértői csapatot erősíti még Jim Bridenstine, a NASA egyik adminisztrátora, valamint egy kihagyhatatlan interjúnak is a tanúi lehetünk Chris Cassidyvel, aki jelenleg is a Nemzetközi Űrállomáson dolgozik.

A dokumentumfilm a nézőkkel együtt kíséri figyelemmel Bob Behnken és Doug Hurley útját a kilövéstől kezdve egészen a Nemzetközi Űrállomásig. A meghajtáshoz egy Falcon 9-es rakétát használtak, amely szintén a SpaceX munkája.

A dokumentumfilm a Discovery Channel és a Washington Post együttműködésének jóvoltából jött létre. A felvételeken látható egyedi tartalmak és interjúk Amerika egyik vezető újságírójának, Christian Davenportnak a közreműködésével valósultak meg, aki egyben az élő közvetítés egyik házigazdája lesz. Davenport még 2000-ben csatlakozott az újsághoz. Egyedi stílusának és megközelítéseinek köszönhetően már háromszor került a Pulitzer-díj döntősei közé, valamint több sikerkönyvet tudhat maga mögött. Davenport mellé érkezik Chris Jacobs, aki már nem ismeretlen a Discovery Channel nézői számára – számtalan eseményről tudósított korábban. És ott lesz még az Emmy-díjas David Kerley, újságíró is, akit a Kennedy Űrállomásról jelentkezik majd.

„A Discovery Channel és a Science Channel közel egy évet töltöttek azzal, hogy dokumentálják a SpaceX útját, amint Amerika első magáncégeként juttatnak asztronautákat az űrbe. Élő tartalmaink elképesztő részleteket nyújtanak a kilövés pillanatáról és olyan szakértők avatnak be a történésekbe, mint Elon Musk, a SpaceX alalpítója. A két órás dokumentumfilmben bemutatjuk mindazt a bámulatos mérnöki munkát, amely a Crew Drogon mögött áll. Nagyon izgatottak vagyunk amiért ezekben e kihívásokkal teli időkben is sikerült összehoznunk nézőinket, hogy olyan részletgazdag módon lássák a történéseket, amelyre sehol máshol nincs lehetőségük – mondta Scott Lewers, a Discovery Science tartalmakért felelős vezetője.”

A Discovery Channel és Discovery Science csatornák egy kétórás dokumentumfilmet is képernyőre tűznek NASA és SpaceX:Utazás a jövőbe címmel, amely révén a nézők megismerhetik a SpaceX munkásságát, továbbá exkluzív betekintést nyerhetnek a cég főhadiszállásába, végigkísérve azt az utat, ami a NASA-val való közös kilövéshez vezetett.

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés