Connect with us

Hirdetés

technokrata

Innovációs ötletverseny a vízválság megelőzéséért.

aquathon

Esemény

Innovációs ötletverseny a vízválság megelőzéséért.

Innovációs ötletverseny a vízválság megelőzéséért.

Hozz digitális megoldást, amivel hatékonyabbá tehető az egyéni vízfelhasználásunk!

Aquathon: Találd ki, hogyan takarékoskodjunk a vízzel!​ (,,Aquathon: Find a solution to save water!”)  címmel indít nemzetközi innovációs ötletversenyt a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a Design Terminal. A versenyre 2020. március 1-ig várjuk azoknak a startupoknak, egyetemi-, főiskolai hallgatóknak és pályakezdőknek a jelentkezését, akik a nemzetközi piacon is értékesíthető megoldást kínálnak a felelős vízhasználat széleskörű elterjesztéséért.

Napjainkban körülbelül 2,5 milliárd ember él vízhiányos régiókban, ám az évszázad felére a világ lakosságának több mint a fele fog a vízhiány problémájával valamilyen módon szembesülni. Ehhez a tendenciához társul a növekvő urbanizáció, 2050-re a világ lakosságának 2/3-a fog városokban élni, ami eddig példátlan méretű igényt támaszt a megbízható és biztonságos vízellátás felé.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány a Design Terminal segítségével keresi azokat az innovatív megoldásokat, melyek elősegítik a mindennapos felelős vízhasználat elterjesztését a háztartásokban.

Böszörmény-Nagy Gergely, a Design Terminal vezetője a kezdeményezés kapcsán elmondta:

,,Magyarország látszólag szerencsés, mert a különböző környezeti válsághelyzetekről legtöbbször csak a híradásokból hallunk. A globális kihívások, köztük a vízhiány azonban a mi életünket sem hagyják érintetlenül. Vízkészletünk különleges érték, felelősek vagyunk érte, hogy megőrizzük a jövő generációi számára.”

Csepreghy Nándor, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány igazgatója szerint:

„A klímaváltozás három nagy csoportra osztotta a világ lakosságát. Az Aquathon nem foglalkozik az ’alarmistákkal’ miként a ’klímaszkeptikusokkal’ sem, mert a legbölcsebbek mégiscsak azok, akik a megoldásokat keresik a kor egyik legnagyobb kihívására. Megoldásokat, a klímaváltozás és annak következményének a vízválság hatásainak kezelésére.  A közös, mindannyiunk jövőjét segítő megoldásokat keressük.”

Azok a startupok, egyetemi-, főiskolai hallgatók és pályakezdők, akik szeretnének maguk is tenni a mindennapos vízpazarlás megfékezéséért, egy 24 órás ötletverseny keretében bizonyíthatnak. A jelentkezőknek kihívásként a mindennapi vízpazarlás megakadályozására kell valamilyen digitális megoldást hozniuk, amellyel jelentős mértékben növelhető lakossági szinten egyéni vízhasználatunk hatékonysága. A jelentkezésnek nem feltétele a vízgazdálkodás területén szerzett előképzettség, bárki jelentkezhet, akinek digitális innovációja megoldást kínál a kihívásban megfogalmazott problémára.

Ötleteiket a jelentkező csapatok mentorok segítségével tökéletesíthetik, majd a verseny végén kell prezentálniuk azokat egy hazai és nemzetközi szakemberekből álló zsűri előtt. A 24 órás hackathon alatt a csapattagok egy rendkívül intenzív, gyors fejlesztési folyamat részeseivé válnak, megoldásuk kidolgozásához tematikus workshopok, mentorok és szakértők állnak a versenyzők rendelkezésére. Az első három helyezett értékes nyereményekkel folytathatja ötlete megvalósítását.

Az eseményre 2020. március 1-ig várjuk a jelentkezést az esemény honlapján. Kimondott cél, hogy a verseny során kiválasztott innovatív megoldások a későbbiekben megvalósításra kerüljenek.

A versenyt 2020. március 26-27. között rendezzük meg.

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés