Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tarolt a digitalizáció az idei Siemens Press Award hazai döntőjében

Esemény

Tarolt a digitalizáció az idei Siemens Press Award hazai döntőjében

Tarolt a digitalizáció az idei Siemens Press Award hazai döntőjében

A Siemens regionális sajtóversenyének júniusi döntőjében Vass Enikő, az IT Business munkatársa képviselheti majd hazánkat

A korábbi évekhez hasonlóan a Siemens idén is meghirdette regionális pályázatát, amelyre immár 14 országból, köztük hazánkból is jelentkezhettek az újságírók.

A téma ebben az évben is a digitalizációval és a napjainkban is zajló negyedik ipari forradalommal kapcsolatos volt: a sajtó munkatársai a városok, az ipar és az energetika digitális jövőjével foglalkozó publikációikkal pályázhattak.

2

A szakmai zsűri döntése alapján a hazai forduló fődíját Vass Enikő (IT Business, „Szorgalmas terminátorok veszik el a munkánkat?”) kapta, a két másik dobogós pedig Orosz R. Zoltán (24.hu, „A robotok nem úgy lázadnak majd, hogy lézerpuskákkal pusztítanak el minket”) és Sági Gyöngyi (Digitrendi, „Kibúvók helyett jöjjenek a felokosított gyárak”) lett.

A beérkezett pályázatokat öttagú szakértő zsűri értékelte. A magyar zsűriben Csiki Gergely, a Portfolio.hu lapigazgatója, Molnár László, a TechMonitor szakfolyóirat főszerkesztője, Dr. Magyar Zoltán, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszékének docense, Hanula Zsolt, az Index.hu újságírója és egyben a tavalyi pályázat hazai nyertese, illetve nemzetközi díjazottja, valamint Virágh Adrienn, a Siemens Zrt. kommunikációs igazgatója értékelte a pályamunkákat.

„Örömmel tapasztaltuk, hogy a digitalizáció továbbra is nagy érdeklődésre tart számot, és számos újságíró törekszik arra, hogy bemutassa a legújabb trendeket a nagyközönségnek. Az idei pályázat érdekessége, hogy a dobogósok közé olyan munkák kerültek, amelyek elsősorban a robotok és a mesterséges intelligencia témakörét járják körül. Számos publikáció foglalkozott ezzel a területtel, ami nem is csoda, hiszen napjaink egyik nagy kérdése, hogy milyen hatással lesznek ezek a digitalizációs fejlesztések a mindennapi életünkre. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden pályázónak a részvételt”

– nyilatkozták a zsűri tagjai a hazai díjátadón.

1

A Siemens Press Award regionális pályázatán idén már 13 közép- és délkelet-európai ország, valamint Izrael újságírói vesznek részt. A nemzetközi döntőt június elején, a bécsi Siemens City-ben rendezik. A nemzetközi szakértőkből álló zsűri minden ország győztes pályázatát értékeli és a tizennégy pályaműből kihirdetik a térség három legkiemelkedőbb munkáját.

A nemzetközi döntőben hazánkat az idei első helyezett, Vass Enikő képviseli majd, aki az IT Business újságírójaként a chatbotok jelenlegi és jövőbeni szerepét vizsgálta cikkében. A Siemens Press Award 2019 három nemzetközi nyertese a rangos elismerés mellett fejenként 1000 euró jutalomban is részesül majd.

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés