Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatalmas rekorddöntéssel zárult az idei drónfesztivál

Esemény

Hatalmas rekorddöntéssel zárult az idei drónfesztivál

Hatalmas rekorddöntéssel zárult az idei drónfesztivál

Több mint 1000 érdeklődő látogatott el a 3. Korzó Drónfesztiválra, a drónyersenyen résztvevők száma pedig megháromszorozódott a tavalyihoz képest

Egyre nagyobb az érdeklődés a drónok iránt: a Korzó által megrendezett Drónfesztivált több mint ezren választották a hétvégi programjuknak. Május 11-én Óbudán drónsimogató, e-sport sarok, drónverseny, közönségtalálkozók, és számos szakmai program várta a látogatókat.

korzo-dronfesztival_kep1

A drónversenyen idén is bárki kipróbálhatta magát, aki kíváncsi volt az eszközök gyakorlati használatára, a profik pedig saját drónjaik tudását is bemutathatták. A verseny sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az előző évhez képest háromszor több nevezés érkezett a mérkőzésekre.

„Idén három versenypályával és számos drónsimogatóval készültünk, és így a drónhasználat praktikus hátterével is megismerkedhettek a látogatók. Célunk, hogy a drónozás élménye ne csak látvány legyen, hanem egy olyan megfogható és elérhető technológia, amit bárki ki tud próbálni”

– mondta el Daubner Csaba, a DroneSys ügyvezetője, az esemény szakmai partnere.

A szakértő hozzátette, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a drónok helyes használata iránt. Csak idén már több mint 1200-an vettek részt a vállalat drónakadémiáján, ahol mindent megtudhatnak a résztvevők a drónokról és azok biztonságos használatáról. A drónokról az is elmondható, hogy átlagosan két fő csoport keresi: a kezdők és a fiatalabb generáció elsősorban saját használatra, kíváncsiságból próbálja ki a technológiát, míg a másik csoport szakmai tevékenységét segítő céllal keresi a számára legmegfelelőbb darabot.

korzp4

A Drónfesztiválon az eszközök repülési sebességével kapcsolatban az is kiderült, hogy bár azok más-más technológiai paraméterrel rendelkeznek, egy áltagos drón is képes 60-70 km/órás sebességgel repülni, így városi környezetben egy biciklistát vagy autót könnyen tudnak követni.

„A Korzó programjainál mindig arra törekszünk, hogy olyan lehetőségeket kínáljunk a látogatók számára, amik egyediek és az egész család számára izgalmasak lehetnek. Ez a rendezvény az egyik legnagyobb eseményünk, ami magában hordozza az innovációt és az edukációs törekvéseinket is. A következő években még több olyan fesztivált tervezünk az ország különböző pontjain, ahol a kicsik és nagyok egyaránt élvezhetik a egyedi programokat”

– emelte ki  Philippe Beurtheret, a Ceetrus Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, a Drónfesztivál megálmodója.

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés