Connect with us

technokrata

Már lehet jelentkezni az ország legnagyobb, gyerekeknek szóló digitális kalandjára

Esemény

Már lehet jelentkezni az ország legnagyobb, gyerekeknek szóló digitális kalandjára

Már lehet jelentkezni az ország legnagyobb, gyerekeknek szóló digitális kalandjára

Idén harmadik alkalommal indul el a Nagy Digitális Kaland, amelyen az elmúlt két évben több mint 5200 gyermek vett részt.

A Logiscool élményalapú programozóiskola és a Vodafone szervezésében létrejövő versenyt országszerte több helyszínen rendezik meg április 26-án.

A háromfős csapatoknak a digitális világgal, a logikus, algoritmikus gondolkodással és az internetbiztonsággal kapcsolatos játékos küldetést kell teljesíteniük. A jelentkezési határidő április 12.

nagy-diland-1-2

A mai gyerekek már nem beletanulnak, hanem beleszületnek a digitális világba. A Logiscool Digitális Tudásért Alapítványa által létrehozott Nagy Digitális Kaland célja ezért az, hogy játékos feladatokon keresztül fejlessze a résztvevő gyerekek logikus, algoritmikus gondolkodását, valamint segítse, hogy tudatosabban navigáljanak az online térben. A Vodafone Magyarország segítségével megvalósuló verseny különlegessége, hogy nem igényel felkészülést, a hétköznapokban megszerzett tudásra alapoz. Az online küldetés során a gyerekek játékos feladatokat megoldva időutazásra viszik LogiRobit, a Logiscool kabalafiguráját, a barátságos űrből érkezett robotot, miközben ő maguk is új ismeretekre tesznek szert.

A háromfős, 3-4. és 5-6. osztályos diákokból álló csapatok országszerte 43 helyszínen mérik össze a tudásukat. Az online versenyhez a Vodafone biztosítja az internetet 4G képes MiFi eszközeivel. A csapatoknak csupán egy darab Wi-Fi kapcsolatra alkalmas laptopra vagy tabletre van szükségük, minden mást a szervezők biztosítanak. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a részvétel már önmagában élmény a gyerekeknek, de további motiváció lehet, hogy mindegyik helyszín ajándékokkal készül a három legügyesebb csapatnak, valamint a budapesti eredményhirdetésen az országos szinten kiemelkedő csapatok további meglepetésekre számíthatnak. Mindemellett a legjobb csak lányokból álló formációk is különdíjban részesülnek – ezzel is ösztönözve a lányok részvételét.

A Nagy Digitális Kalandra már elindult a jelentkezés, mely egészen április 12-ig tart. Jelentkezni a verseny weboldalán lehet. A Nagy Digitális Kaland 2019. április 26-án, 14:30-kor indul.

További Esemény

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom