Connect with us

Már lehet jelentkezni az ország legnagyobb, gyerekeknek szóló digitális kalandjára

nagy-aland-3

Esemény

Már lehet jelentkezni az ország legnagyobb, gyerekeknek szóló digitális kalandjára

Már lehet jelentkezni az ország legnagyobb, gyerekeknek szóló digitális kalandjára

Idén harmadik alkalommal indul el a Nagy Digitális Kaland, amelyen az elmúlt két évben több mint 5200 gyermek vett részt.

A Logiscool élményalapú programozóiskola és a Vodafone szervezésében létrejövő versenyt országszerte több helyszínen rendezik meg április 26-án.

A háromfős csapatoknak a digitális világgal, a logikus, algoritmikus gondolkodással és az internetbiztonsággal kapcsolatos játékos küldetést kell teljesíteniük. A jelentkezési határidő április 12.

nagy-diland-1-2

A mai gyerekek már nem beletanulnak, hanem beleszületnek a digitális világba. A Logiscool Digitális Tudásért Alapítványa által létrehozott Nagy Digitális Kaland célja ezért az, hogy játékos feladatokon keresztül fejlessze a résztvevő gyerekek logikus, algoritmikus gondolkodását, valamint segítse, hogy tudatosabban navigáljanak az online térben. A Vodafone Magyarország segítségével megvalósuló verseny különlegessége, hogy nem igényel felkészülést, a hétköznapokban megszerzett tudásra alapoz. Az online küldetés során a gyerekek játékos feladatokat megoldva időutazásra viszik LogiRobit, a Logiscool kabalafiguráját, a barátságos űrből érkezett robotot, miközben ő maguk is új ismeretekre tesznek szert.

A háromfős, 3-4. és 5-6. osztályos diákokból álló csapatok országszerte 43 helyszínen mérik össze a tudásukat. Az online versenyhez a Vodafone biztosítja az internetet 4G képes MiFi eszközeivel. A csapatoknak csupán egy darab Wi-Fi kapcsolatra alkalmas laptopra vagy tabletre van szükségük, minden mást a szervezők biztosítanak. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a részvétel már önmagában élmény a gyerekeknek, de további motiváció lehet, hogy mindegyik helyszín ajándékokkal készül a három legügyesebb csapatnak, valamint a budapesti eredményhirdetésen az országos szinten kiemelkedő csapatok további meglepetésekre számíthatnak. Mindemellett a legjobb csak lányokból álló formációk is különdíjban részesülnek – ezzel is ösztönözve a lányok részvételét.

A Nagy Digitális Kalandra már elindult a jelentkezés, mely egészen április 12-ig tart. Jelentkezni a verseny weboldalán lehet. A Nagy Digitális Kaland 2019. április 26-án, 14:30-kor indul.

További Esemény

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom