Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megalapították a Vodafone Digitális Díjat az innováció és a közjó érdekében

Esemény

Megalapították a Vodafone Digitális Díjat az innováció és a közjó érdekében

Megalapították a Vodafone Digitális Díjat az innováció és a közjó érdekében

15 millió forint összdíjazású technológiai pályázatot indít a Vodafone Alapítvány.

A Vodafone Digitális Díjra olyan cégek, nonprofit szervezetek és magánszemélyek nevezését várják, akik kész digitális megoldást tudnak kínálni a gyermekeket, a családokat és a nonprofit szervezeteket érintő mindennapi kihívásokra, problémákra. A pályázati felhívás részletei ezen a linken érhetők el.
vodafone-digitalis-dij_4

A Vodafone Digitális Díjjal a Vodafone Alapítvány célja, hogy olyan kész innovációkat találjon és jutalmazzon, melyek a társadalmi jót, a felzárkózást segítik elő. A díj arra a három csoportra összpontosít, melyekre a Vodafone Alapítvány tevékenysége is fókuszál: a gyerekekre, mint a jövő letéteményeseire, a családokra, mint társadalmunk alapegységeire és a nonprofit szervezetekre, mint a felzárkóztatás élharcosaira. A Vodafone Digitális Díjra olyan kész digitális megoldásokkal lehet pályázni, melyek e három csoport valamelyikét segítik.

„A Vodafone és a Vodafone Alapítványok fő globális értéke a felelősségvállalás és olyan projektek támogatása, amelyek a társadalmi jót szolgálják a mobiltechnológia segítségével. Digitális vállalatként célunk támogatni a technológiát alkalmazó kreatív és innovatív megoldásokat, melyek segítségével valódi változást hozhatunk a családok, gyerekek és non-profit szervezetek életébe. A Vodafone Digitális Díj segítségével olyan tehetségek felfedezése a célunk, akiket támogatva közelebb kerülünk egy digitális világhoz és egy izgalmas jövőhöz.

– mondta el Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

vodafone-digitalis-dij_infografika

A Vodafone Digitális Díj kategóriái azt mutatják meg, milyen területekre várják a kész digitális megoldásokat a szervezők. A Digitális Gyerekek kategóriában olyan digitális megoldásokkal lehet nevezni, melyek valamilyen módon segítik, színesítik a gyermekek életét, például a tanulás, ismeretszerzés, sportolás vagy az értékes szabadidős programok területén. A Digitális Családok kategóriában a családok életében felmerülő problémákra – így például a kapcsolattartásra vagy a generációs szakadék leküzdésére – választ adó digitális megoldásokat várnak. Míg a Digitális Nonprofit Szervezetek kategóriába olyan digitális projektekkel lehet pályázni, melyek a társadalmi felelősségvállalás bármely területéhez, például az edukációhoz, a környezettudatossághoz vagy az egészségügyhöz kapcsolódnak. Fontos, hogy a szervezők kész megoldásokat várnak, azonban a két hónapos pályázati időszak arra is elég, hogy egy jó ötlet megvalósuljon. A három kategória nyertesei között összesen 15 millió forintot fognak kiosztani.

A Vodafone Digitális Díjra magánszemélyek mellett vállalkozások és startupok jelentkezésére is számítanak.

Nagyon fontos, hogy a vállalkozói szférában olyan projektek is hangsúlyosan megjelenjenek, amelyek a társadalmi felzárkózást segítik elő, hiszen ebben a szektorban összpontosul mindaz az erőforrás és tudás, aminek segítségével jelentős előrelépés érhető el a gyermekek, családok vagy non-profit szervezetek helyzetének javításában.”

– mondta el Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Vállalati Kapcsolatok Vezérigazgató-helyettese, a Vodafone Alapítvány kuratóriumi tagja.

vodafone-digitalis-dij_3

Dr. Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár hozzátette:

Célunk, hogy Magyarország innovációs központtá váljon, és szeretnénk, ha ez a központi szerep megint számos nagyszerű öletet és megoldást adna a világnak. Ezért a kormányzat részéről örömmel támogatunk minden olyan piaci kezdeményezést, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az innováció hazánkban még hangsúlyosabb szerepet kapjon. A hazai innovatív ötletek megvalósításával közösön teszünk azért, hogy Magyarország ne csak a digitalizáció nyertesévé, hanem alakítójává is válhasson.”

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés