Connect with us

Hirdetés

technokrata

Túl vagyunk Európa legnagyobb hackatonján, nézzük, milyen eredmények születtek

Esemény

Túl vagyunk Európa legnagyobb hackatonján, nézzük, milyen eredmények születtek

Túl vagyunk Európa legnagyobb hackatonján, nézzük, milyen eredmények születtek

Több mint kétszázan vettek részt október közepén a JUNCTIONxBudapest hackathonon, ahol a csapatoknak két teljes nap állt rendelkezésére, hogy innovatív megoldásokkal álljanak elő a jövő piaci problémáira. A magyar versenyzők is remekül szerepeltek a nemzetközi mezőnyben, ahol még a rák detektálására is új eszköz született.

Október 19. és 21. között rendezték meg az eddigi legnagyobb magyar hackathont, a JUNCTIONxBudapestet. A versenyen fejlesztők, designerek és más szakterületekről érkező, vállalkozó szemléletű fiatalok töltötték meg a Millenáris Startup Campust egy teljes hétvégére, hogy olyan innovatív megoldásokat kreáljanak, melyek akár a mindennapjainkat is egyszerűbbé tehetik.

20181020_171612_gb

Az üzleti kihívások rendkívül sokszínűek voltak, mindenki megtalálhatta a saját szakterületének megfelelőt: mobilhálózat és blockchain gyakorlati hasznosítása, komplex matematikai problémák feloldása, óriási adattömegek valós idejű vizualizációja, de a rák felderítésére használható új eszköz kifejlesztése is helyet kapott a feladatok palettáján. Mindezeket olyan neves vállalatok tolmácsolták a versenyzők felé, mint a Nokia, Transferwise, OTP Bank és a Varian, akik egyszerre voltak jelen mentor és szakmai zsűri szerepében is a helyszínen.

A nemzetközi megmérettetésen 40 különböző országból érkeztek versenyzők, de sokan képviselték rendkívül eredményesen hazánkat is. Benke Sándor és Tóth Marcell a Varian challenge győztesei lettek daganatfelismerő programjukkal, mely a rák ellen folytatott küzdelemben nyújthat óriási segítséget az orvosok számára. A fiatalok péntek este kapták kézhez a feladatot, és vasárnap egészen a határidőig dolgoztak rajta.

„Az általunk megalkotott program az MRI és CT-képeken felismeri a daganatokat, a tumorokat és más betegségre utaló jeleket is. Így az orvosoknak nem kell minden felvételt végig böngészniük”

 – fogalmazott Benke Sándor, aki jelenleg egyetemista, míg társa szoftverfejlesztőként dolgozik.

20181021_175226_zl

A Junction 2015-ben indult útjára Helsinkiből, és az elmúlt három év alatt nemzetközi hírnévre tett szert, mára pedig Európa legnagyobb hackathonjaként tartják számon. A finn mentalitás itthoni bemutatására egy fiatalokból álló magyar IT közösség, a Tech Embassy csapata vállalkozott.

A szervezők arról beszéltek, magabiztosan állíthatják, hogy olyan újdonságot hoztak a magyar IT-s és technológiai világba, amire korábban még nem volt példa.

A visszajelzések alapján kiemelkedő rendezvény volt ez mind a versenyzők, mind a partnerek számára. Olyan új projektek megalkotásának lehettek részesei az emberek, amik komoly üzleti lehetőségeket is rejtenek magukban a jövőre nézve. Mi szervezők őszintén hiszünk benne, hogy a JUNCTIONxBudapesttel sikerült nyitottabbá tenni az embereket arra, hogy merjék próbára tenni magukat, hogy tanuljanak, fejlődjenek, és hogy felhasználják a programozói képességeiket komplex projektek megvalósítására”

– nyilatkozott Gedai Bence, a Tech Embassy alapítótagja és ügyvezetője.

A szervezők a jövőben is minden erejükkel azon fognak dolgozni, hogy kiterjesszék a magyar hackathon kultúra itt megteremtett alapjait, népszerűsítsék a szakmaiság ezen kötetlen formáját és tovább építsék a közösséget. Annyit biztosra mondhatnak, hogy legközelebb is lesz JUNCTIONxBudapest – még több izgalmas kihívással és még több mosolygós arccal.

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés