Connect with us

Hirdetés

technokrata

Novemberben indul az Európai Szakképzési Hét, melyen Magyarországot a Codecool képviseli

Esemény

Novemberben indul az Európai Szakképzési Hét, melyen Magyarországot a Codecool képviseli

Novemberben indul az Európai Szakképzési Hét, melyen Magyarországot a Codecool képviseli

Pontosabban Beöthy Miklós, a Codecool mentora lesz Magyarország nagykövete

Beöthy Miklós, a nem hagyományos programozói képzéssel foglalkozó Codecool mentora képviseli Magyarországot a 2018-as Európai Szakképzési Héten (november 5-9). Az Európai Bizottság által szervezett programon több száz esemény kerül megrendezésre Európa-szerte, amelyek célja, hogy minden korosztály számára bemutassa a szakoktatás és a szakképzés előnyeit. A “Discover your Talent!” mottó alatt futó kampány és a hazai nagykövet, Beöthy Miklós célja, hogy bemutassa az érdeklődőknek a szakképzés és a szakmai gyakorlat fontosságát, amely elősegítheti a színvonalas munkahelyek megteremtését és növekvő foglalkoztatást eredményezhet.

„Nagy várakozással tekintek az Európai Bizottsággal való szoros együttműködésre és ezt támogatva szeretném felhívni a figyelmet e rendkívül fontos kezdeményezésre. Harmincas-negyvenes barátaimtól egyre gyakrabban hallom, hogy inkább asztalosnak kellett volna tanulniuk az egyetem helyett. Ráadásul egyre több olyan pozíció létezik, amire egy jól kiválasztott szakképzés ma jobban felkészít, mint egy releváns felsőoktatási intézmény. Ezért hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az Európai Szakképzési Hét magyar nagyköveteként részt vehetek a szakképzések és a szakmai gyakorlatok népszerűsítésében”

– mondta Beöthy Miklós, a Codecool mentora.

Beöthy Miklós a különböző EU tagországokból érkező nagykövetek egyike, akik önként vállalták, hogy hazájukban tájékoztatást nyújtanak a szakképzésről és a szakmai gyakorlatokról. Erre a megtisztelő szerepre az Európai Bizottság és Magyarország közösen választotta ki a Codecool mentorát, példaértékű pályafutásának köszönhetően.

“Örömmel tölt el, hogy Miklós elfogadta novemberben az Európai Szakképzési Hét nagyköveti címét. Biztos vagyok benne, hogy a szakoktatás és szakképzés nagyszerű első választást jelent egy elsőrangú karrier felé vezető úton, és tudom, hogy Miklós is elkötelezett az üzenet minél szélesebb körű terjesztése felé Magyarországon”

– mondta Marianne Thyssen, a foglalkoztatásért, szociális ügyekért, készségekért és munkaerő-mobilitásért felelős EU-biztos.

Tavaly 45 országban, több mint 1500 eseményre került sor a második alkalommal megrendezett Európai Szakképzési Héten.  A szervezők reményei szerint a 2018-as eseménysorozat várhatóan még több résztvevőt vonz majd. A közösségi médiában folytatott kampány tavaly több mint 15 millió emberhez jutott el Európa-szerte.

Szakképzési statisztikák Európában

  • A VET végzősök 60%-a a tanulmányaik befejezését követő egy hónapon belül megtalálja első hosszú távú munkahelyét (ez az arány hat hónap után 80 %-ra ugrik)
  • A szakoktatásban és szakképzésben résztvevő tanulók 85%-a elégedett az elsajátított készségekkel
  • A magasan képzett munkaerő előtt megnyíló munkalehetőségek száma 2015-2050 között várhatóan 21%-kal nő, miközben 17%-kal kevesebb lehetőség vár majd az alacsonyan képzett munkaerőre
  • Évente több mint 120 000 szakképzésben résztvevő tanuló és gyakornok, valamint körülbelül 20 000 dolgozó élvezi az európai mobilitási lehetőségek előnyeit
  • Az Európai Szociális Alap 6,7 milliárd eurót fektet be a szakoktatásba és a szakképzésbe és 7,2 milliárd eurót az egész életen át tartó tanulásba

A programozás iránt érdeklődők 2018. október 29-én ismerkedhetnek meg a Codecool képzésével és találkozhatnak az Európai Szakképzési Hét hazai nagykövetével.

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés