Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jelentkezz: A Sony World Photography Awards 2019 Nemzeti díja tárt karokkal várja a magyar tehetségeket

Esemény

Jelentkezz: A Sony World Photography Awards 2019 Nemzeti díja tárt karokkal várja a magyar tehetségeket

Jelentkezz: A Sony World Photography Awards 2019 Nemzeti díja tárt karokkal várja a magyar tehetségeket

Elindult a jelentkezés a magyar Nemzeti díjra, amely kiválasztja és széles közönség előtt mutatja be a világ több mint 50 ország fotósának legjobb fényképét

A World Photography Organisation örömmel jelenti be, hogy elindult a jelentkezés a Sony World Photography Awards magyar Nemzeti díjára. A Sony World Photography Awards hatéves múltra visszatekintő elismerése egyedülálló lehetőséget biztosít a pályázóknak a világ több mint 50 országából, hogy munkájukat egy nemzetközileg híres fotópályázaton mutathassák be és ismerjék el.

hasantorabi_iran_open_portraiture_2019

Azok a magyar fotósok, akik jelentkeznek a Sony World Photography Awards Nyílt verseny tíz kategóriájának egyikére, automatikusan részt vesznek a magyar Nemzeti díjban is. A zsűri többek között olyan kategóriákban keresi a legjobb önálló képből álló munkákat, mint az Építészet, Utazás, Kultúra és Utcai fotózás (a teljes lista lejjebb található).A magyar Nemzeti díj győztese a Sony legújabb képalkotó eszközeiből álló felszerelésével gazdagodik, valamint fényképét bemutatják Sony World Photography Awards éves kiállításán, 2019 áprilisában, Londonban.

A Nemzeti díj 2012 óta része a fotóverseny programjának, amelyben a zsűri elismerését fejezi ki azoknak a fotósoknak, akiknek önálló képből álló munkája minden szempontból kiemelkedik a honfitársaik által beadott jelentkezések közül. A 2018-as Nemzeti díj győztese Radisics Milán “People swirling on an ice court” című munkája volt, amelyben egy újfajta szemszögből mutatta be a korcsolyázás szépségét, és a korcsolyázás közben szövődő emberi kapcsolatokat.

„Minden apró megerősítésnek örülök, de különösen fontos számomra, hogy a szakma legnagyobbjai a sok kiváló nevezés közül végül az én munkámat ismerték el a világ egyik legnagyobb fotóversenyén. Ez a győzelem megmutatta, hogy jó úton járok. Külön öröm számomra, hogy emberek millióihoz juthat el a munkásságom”

– mondta Radisics Milán, a magyar Nemzeti díj tavalyi nyertese.

patrikszeleczkei_hungary_open_architecture_2019

A XII. Sony World Photography Awards az idei évben is többféle kategóriában díjazza az elmúlt 12 hónap legjobb kortárs fotóművészeti munkáit.  A jelentkezés ingyenes a www.worldphoto.org/swpa weboldalon. A fotópályázat a győztes és shortlistes fotósok számára világszintű elismerést, pénznyereményeket, a Sony legújabb digitális képalkotói eszközeit, valamint kiállításokon való részvételt biztosít. A fotópályázat zsűrijét a fotóipar szakértői mellett múzeumok, kiadók, médiaügynökségek és fesztiválok vezető beosztású szakértői alkotják.  A Nyílt, Ifjúsági és Nemzeti díj versenyek zsűrielnöke Rebecca McClelland (Egyesült Királyság), a Saatchi Saatchi & Prodigious fotográfiai igazgatója és művészeti produkció vezetője.

A zsűritagok részletes életrajzai ITT érhetők el

 „A témák sokszínűsége, és a tény, hogy a képek olyan kérdéseket vetnek fel, vagy olyan problémákra hívja fel a figyelmet, amelyek az egész világot érintik teszi igazán izgalmassá és egyedivé a fotópályázatot. Azoknak, akik szeretnék bemutatni tehetségüket azt tanácsolom, hogy gondosan válasszák ki a nekik megfelelő kategóriát és higgyenek abban, amit közölni akarnak a világgal. Mutassák be hogyan látják a világot, és messziről kerüljék a közhelyeket. A különböző fényképezési technikák és stílusok egyre nagyobb hangsúlyt kap a kreativitás és a dinamika, ezért a technikai tudás is rendkívül fontos. A kiváló szakemberekből álló bizottságot nehéz lenyűgözni, de ha a pályázók a legjobbat hozzák ki magukból, akkor egyáltalán nem lehetetlen. Meg kell győzniük a zsűrit, hogy képesek egyszerre összefüggő, dinamikus és gyönyörű fényképeken bemutatniuk témáikat”

– osztotta meg jótanácsait Mike Trow, a 2019-es Professzionális verseny zsűrielnöke.

DCIM100MEDIADJI_0083.JPG

Fontos dátumok

A 2019-es Sony World Photography Awards versenyeinek jelentkezési határideje a következő:

  • november 30. 14:00 – Diák verseny
  • január 4. 14:00 – Nyílt, Ifjúsági és Nemzeti díj versenyek
  • január 11. 14:00 – Professzionális verseny

A Nyílt- és Ifjúsági shortlistesek névsorát 2019. február 5-én, a Nyílt verseny és a Nemzeti díj győzteseit 2019. február 26-án jelentik be.  A Professzionális és Diák versenyek döntőseit 2019. április 2-án, az Év fotósa, a Nyílt verseny kategória győzteseket, valamint a Diák, Ifjúsági és Professzionális versenyek győzteseit 2019. április 17-én jelentik be.

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés