Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Design Terminal indítja el a régió első Virtuális Mentorprogramját

design terminal

Startup

A Design Terminal indítja el a régió első Virtuális Mentorprogramját

A Design Terminal indítja el a régió első Virtuális Mentorprogramját

A megváltozott gazdasági környezetben a megszokottnál is nagyobb segítséget nyújt a startupoknak a Design Terminal.

Hamarosan induló, tavaszi Mentorprogramjában kiemelt hangsúly kerül arra, hogyan élhetik túl a válságot a vállalkozások. Az inkubációs program az online térbe költözik, ez azonban a közösségépítésben sem akadályozza majd a társadalmi kihívásokra innovatív megoldást kínáló startupokat.

Magyarország és a régió első Virtuális Mentorprogramját indítja el hamarosan a Design Terminal. Az innovációs ügynökség hitvallása, hogy fenntartható jövőnk kulcsa, ha a megszokottól eltérő gondolatokra és megoldásokra ösztönzünk másokat. A világ jelenlegi helyzete a DT-t is arra sarkallta, hogy a cégre jellemző, folyamatos innovációs attitűdön és termékfejlesztésen túl is gondolkozzon olyan konstrukciókban, melyek újszerű, a helyzethez igazított megoldást kínálnak.

Érinti ez többek között a zászlóshajónak számító Mentorprogramot is, mely a korábbi években már több mint ötven startupot támogatott. A tavaszi szemeszter rendhagyó módon az online térbe költözik, a szervezők pedig már meg is alkották az ehhez szükséges stratégiát és biztosítják a technikai hátteret ahhoz, hogy a világ különböző pontjain tudják mentorálni a startupokat. Ez utóbbira volt már precedens egy pár héttel korábbi Demo Day kapcsán, ahol szintén a megváltozott körülményekre kellett igazítani a terveket, és a fizikai tér könnyebbsége helyett online formában garantálni a zökkenőmentes lebonyolítást és biztos nézettséget. A résztvevőket kizárólag online platformok kötötték össze, a közönség pedig fennakadás nélkül tudta otthonról követni a történéseket.

Minden eddiginél gazdagabb programmal, tematikájában a változó gazdasági körülményekhez is igazodva indul a tavaszi Mentorprogram. Hangsúlyosan keresik a választ ebben a szemeszterben arra a kérdésre, hogyan érdemes reagálni hirtelen és váratlanul jelentkező, rendkívüli helyzetekre, krízisekre és ellenállóbbá alakítani a vállalkozást. A startupok képet kapnak arról is, hogyan alakítsák át üzleti modelljüket, hogyan motiválják a csapatukat otthonról. Szintén kiemelt jelentőséget kap a virtuális közösségépítés a stratégiában, erre is újító megoldásokat hoz majd a DT. Természetesen nem hiányozhatnak ezek mellett a korábbi elemek sem a háromhónapos, intenzív vállalkozásfejlesztési programból.

A Design Terminal legfőbb célja most is az, hogy megadja a szükséges lendületet a startupoknak, inspirálja a környezet és fenntarthatóság, egészség és  jólét,  képzés és foglalkoztatás, valamint a mobilitás témakörében indított vállalkozásokat. Emellett mentőövet nyújtson ahhoz, hogy lehetőségként tekinthessenek a kialakult helyzetre, így továbbra is innovatív megoldást tudjanak kínálni a felmerülő társadalmi kihívásokra.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés