Connect with us

Hirdetés

technokrata

9 új startup a Design Terminal őszi Mentorprogramjában

Mentorprogram Design Terminal 2019

E-gazdaság

9 új startup a Design Terminal őszi Mentorprogramjában

9 új startup a Design Terminal őszi Mentorprogramjában

A Mentorprogram 9 új startup csapattal indul. 21 ország pályázója közül hét magyar, egy barbadosi és egy osztrák csapat részvételével kezdődik a három hónapos intenzív vállalkozásfejlesztési program.

A Mentorprogramban 2017 óta elsősorban társadalmi kihívásra innovatív megoldást kínáló, induló vállalkozásokkal dolgozik a Design Terminal. A Mentorprogram során üzleti modelljük, termékük és szolgáltatásuk fejlesztésével vehetnek lendületet a startupok.

A legtöbb külföldi startup a közép-európai régióból pályázott, emellett számos jelentkezés érkezett a skandináv ökoszisztémából, az Egyesült Királyságból, Indiából, illetve az afrikai kontinens több országából is. A programba beválasztott barbadosi startup alapítói a Mentorprogram miatt költöznek Budapestre a következő három hónapra. A szigorú kiválasztási folyamat során azok is kaptak munkájukról értékes szakmai visszajelzést a Design Terminaltól, akik ebben a szemeszterben nem kerültek be a programba.

A program erőssége a hazai és nemzetközi szakemberekből álló mentorcsapat, akik közreműködésével ebben a szemeszterben nagyobb szerepet kap a csapatok igényeire szabott egyéni mentorálás, ezek mellett workshopokon és közösségépítő programokon is részt vesznek majd a startupok. A csapatoknak közösségi iroda biztosított, ösztöndíjat kapnak, kapcsolatot építhetnek hazai és külföldi befektetőkkel, valamint a Design Terminal vállalati partnereivel.

A startup alapító női vállalkozók, kismamák és kisgyermekes anyukák plusz ösztöndíjban részesülnek.

Mentorprogram Design Terminal 2019 Mentorprogram Design Terminal 2019

A programba most bekerült csapatok innovációi között találunk a biztonságos városi kerékpártárolást forradalmasító megoldást; a városi komposztálást elősegítő rendszert; zenekarokat és előadókat összekötő applikációt; illetve szoftvermegoldást, mely megújítja a gyógyszerfejlesztést és új utakat nyit a személyre-szabott gyógyszerterápia felé.  De az idei programban találkozhatunk olyan startuppal is, melynek mobilapplikációja, játékos feladatokon keresztül járul hozzá a minőségi családi időtöltéshez kisgyermekes családok számára; mely az építőipari adminisztrációt és kommunikációt megújító digitális innovációt vagy személyre szabott tanulást segítő platformot fejleszt; olyan innovatív eszközön dolgozik, mely az edzéshatékonyságot növeli vagy a biztonságos kerékpározást segíti elő LED-es irányjelző karpánja segítségével.

A Design Terminal Mentorprogramjának előző, tavaszi szemeszterén résztvevő 10 startup július 4-én mutatta be fejlesztéseit a Demo Day rendezvényen, ahol megnyílt a jelentkezés a most induló őszi programba.

A Design Terminal 2019-es őszi Mentorprogram részt vevő csapatai:

  1. Banding: A Banding egy partnerkereső platform zenekarok és DJ-k számára. A platform segítségével az előadók világ minden tájáról kapcsolatba tudnak lépni hasonló profilú művészekkel és hatékonyan tudják megszervezni csere-koncertjeiket is. A platformon jegyeladás is lehetséges közvetlenül a rajongóknak.
  2. BLOCK: A magyar startup célja a városi kerékpározás népszerűsítése és biztonságosabbá tétele. A BLOCK kerékpártárolói kényelmes és biztonságos parkolást biztosítanak a városi kerékpárosoknak.
  3. Compocity: A hazai csapat fejlesztése egy olyan városi szerves hulladékkezelő rendszert kínál, mely egy intelligens hulladéktárolóból és egy applikációból áll. A rendszer megkönnyíti a városi komposztálást, ezzel növelve az állampolgárok környezettudatosságát és elkötelezettséget a körkörös gazdaság iránt.
  4. Cytocast: A Cytocast forradalmasítja a gyógyszerfejlesztést azáltal, hogy számítógépes modelleket kapcsol össze mesterséges intelligenciával, mely az egyének összetett biológiai folyamatait szimulálja. Megoldásuk képes előre jelezni, hogy az egyes gyógyszerek hogyan módosítják a sejtek egészségét.
  5. Day-to-day-Kids: Készségfejlesztő játékötletek, melyek a gyerekekkel töltött minőségi időt teszik élményszerűvé és kreatívvá. A játékokkal szorosabb kapcsolat alakítható ki a szülők és gyermekük között. A mobil applikáció segíti az óvodás korú gyermekek szüleit, hogy közös tevékenységek során támogassák gyermekük fejlődését.
  6. Global Tutoring Hub: A barbadosi startup PODIUM megoldása, egy integrált e-learning platform, amely személyre szabott tanfolyam-tartalmat és felhasználói élményt nyújt a felhasználó egyéni tanulási stílusainak megfelelően.
  7. Lokcheck: Szoftver alapú tevékenységfigyelő és automatizált jelentéskészítő eszköz építőipari vállalkozások számára. Használatával jelentősen csökkenthetőek a vállalkozások adminisztratív terhei és növelhető az egyes projekteken dolgozók közötti kommunikáció hatékonysága.
  8. Skain: Az osztrák startup innovatív szenzorral, a Trackbarral forradalmasítja az edzést. A felvett mozgási paraméterek alapján az edzők személyre szabott, hatékony edzésterveket alakíthatnak ki gyorsan és egyszerűen.
  9. Useeme: A magyar csapat LED-es irányjelző karpántja korlátozott látási viszonyok között is láthatóvá teszik a biciklist. A 100%-ban automata Useeme az egyik leginnovatívabb kerékpáros irányjelző megoldás.

Mentorprogram Design Terminal 2019 Mentorprogram Design Terminal 2019

A Design Terminalról:

A Design Terminal Közép-Európa vezető innovációs ügynöksége, “Innovációs Bajnokokat” épít vállalati partnerségek és üzleti tehetséggondozó programokon keresztül. A vállalatvezetőket és startup alapítókat azzal a tudással és kapcsolatokkal ruházza fel, amelyekkel lendületet adhatnak az innovációnak bármely szervezetben. A Design Terminal hét országban szervez inkubációs programokat és 2014 óta 1000-nél is több startuppal, valamint számos iparág vezető nagyvállalatával dolgozott együtt.

A Mentorprogramról:

A Design Terminal vállalkozásfejlesztő programját követően a mentoráláson átesett cégek értékesebbé válnak, és alkalmasak lesznek első befektetőjük fogadására. A Design Terminal kifejezetten olyan vállalkozásokat segít, akik üzleti ötletükkel valamilyen társadalmi probléma megoldásához is hozzájárulnak. Az elmúlt évek mentoráltjai között szerepelt a terhességgondozást PregnaScan alkalmazásukkal megújító E-Med4All,  kerekesszékesek közlekedését segítő Route4U, az energiatermelő utcaburkolatot fejlesztő Platio, és a sürgősségi betegellátást könnyítő GyermekSOS. A tehetséggondozó programot, melyet 2014-ben az Európai Bizottság is kitüntetett, hazai és nemzetközi nagyvállalatok mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) is támogatja.

Korábbi híreink a mentorprogram rendezvénysorozatról.

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés