Connect with us

Okos megoldásokkal a fenntarthatóságért

Arial view of German industrial area.

Startup

Okos megoldásokkal a fenntarthatóságért

Kép Time Magazine

Okos megoldásokkal a fenntarthatóságért

Digitális nagyköveteket keres a Telekom

A digitalizáció nemcsak személyes, de társadalmi szinten is segítségünkre lehet: csökkentheti a pazarlást, javíthatja az energiagazdálkodást, okos megoldást adhat a legégetőbb környezeti problémákra. 

A Magyar Telekom idei fenntarthatósági sajtópályázata ezeket a történeteket keresi. A megmérettetésre azon újságírók, szerkesztők, bloggerek és vloggerek nyújthatják be jelentkezésüket, akik munkájukkal az elmúlt évben előmozdították a fenntarthatóság ügyét a magyar médiában és a social felületeken. A pályázatokat augusztus 23-ig három kategóriában lehet beadni, a díjazás kategóriánként nettó 300 ezer forint.

Bár a technológiai innovációk életünk számos területét kényelmesebbé, gyorsabbá és hatékonyabbá teszik, a társadalmi és környezeti problémák kérdése továbbra sem megoldott. Rajtunk áll, hogy mire és hogyan használjuk a digitalizáció vívmányait, hozzájárulunk-e a ma már mindenki számára elérhető eszközökkel a fenntarthatósági szemlélet érvényesüléséhez, teszünk-e valamit napjaink társadalmi, gazdasági és környezeti problémáinak, kihívásainak fenntartható kezeléséért. Ennek a szemléletnek a jegyében a Magyar Telekom pályázatot hirdet a fenntarthatóság digitális nagyköveteinek megtalálásáért. A pályázati anyagokban a vállalat olyan aktuális és fontos társadalmi problémák felvetését várja, amelyekben a technológia vagy a szemléletváltás új típusú megoldásokhoz vezetett, vagy olyan – elsősorban vidéki, civil – mindennapi hősök bemutatását, akik a digitális világ adta lehetőségekkel sikeressé váltak.

A pályázaton 2018. augusztus 1. – 2019. július 31. között megjelent anyagokkal lehet indulni három kategóriában: TV/rádió/ videós tartalom; sajtócikk (print, online), valamint blog, vlog. A jelentkezést a sajtodij@telekom.hu e-mail címre lehet benyújtani – ezt követően a pályaműveket a Magyar Telekom szakmai zsűrije bírálja majd el. A díjak átadására szeptemberben kerül sor.

További részletek a kiírás hivatalos oldalán érhetők el.

További Startup

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom