Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ugródeszka a V4-es piacra a Design Terminal induló startup programja

Startup

Ugródeszka a V4-es piacra a Design Terminal induló startup programja

Ugródeszka a V4-es piacra a Design Terminal induló startup programja

A négy közép-európai országot tömörítő Visegrádi Csoport a kontinens legdinamikusabban növekvő gazdasági térsége. A most induló programba jelentkező startupok közül a legjobb négy – országonként egy-egy – nyertes csapat májusban intenzív vállalkozásfejlesztésen vesz részt.

A V4 Startup Force célja, hogy lendületet adjon a cseh, lengyel, magyar és szlovák startupok nemzetközi terjeszkedésének és régiós kapcsolataik erősítésének.

Ezzel is megalapozva, hogy a legtehetségesebb cégalapítók itt építsék ki, és hosszú távon is a térségben tartsák innovációs tevékenységüket. A V4 Startup Force program fő támogatója a Nemzetközi Visegrádi Alap.

,,Célunk, hogy a régió tehetségei együtt fejlődjenek, már sikereik elején ismerjék meg egymást, és erősödjön kötődésük a régióhoz. Ezzel a programmal egy új közép-európai üzleti elit születésén is dolgozunk.”

– mondta Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal vezetője a V4 Startup Force nyitórendezvényén.

Dávid F. Andor, a Visegrádi Alap ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy

,,A Visegrádi Alap feladata a tagországok közötti szinergiák megmutatása és kiaknázása, többek között, a vállalkozásfejlesztés révén. Ennek kiváló példája, a most induló program, amely a startupok önálló fejlődését és az együttműködési lehetőségek feltárását is lehetővé teszi.”

A program május 6-án, Budapesten indul, melyet 10 napos körút követ a további három visegrádi fővárosba, ahol a helyi üzleti és startup ökoszisztéma képviselőivel találkoznak a startupok. Kiváló mentorok közreműködnek a csapatok fejlesztésében és a startupok a térség vezető nagyvállalatainak is bemutatkozhatnak. Az ösztöndíjprogram a Design Terminal vezetésével és partnerei, a cseh UP21, a lengyel MIT Enterprise Forum CEE és a szlovák CAMPUS közreműködésével valósul meg.

A programban résztvevő startupok:

  • A cseh Whalebone kiberbiztonsági megoldása fertőzött weboldalaktól és rosszindulatú szoftverektől védi a hálózatokat.
  • A lengyel Renderro nagy tárhellyel és jelentős teljesítménnyel rendelkező felhőalapú munkateret biztosít animáció- és filmkészítőknek, grafikusoknak, mérnököknek és építészeknek.
  • Ugyancsak szoftveres megoldásokat kínál a magyar H4, ipari, gyártó vállalatok audit és minőségbiztosítási területein alkalmazhatóan.
  • A szlovák Virtual Everything virtuális és kiterjesztett valóságot használó megoldásokat kínál vállalatoknak, a sales, a marketing, a termékfejlesztési és a munkavállalói továbbképzési tevékenységet támogatva.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés