Connect with us

Hirdetés

technokrata

Svéd nagyvállalatok fognak össze, hogy közép-kelet-európai startupokat támogassanak

Startup

Svéd nagyvállalatok fognak össze, hogy közép-kelet-európai startupokat támogassanak

Svéd nagyvállalatok fognak össze, hogy közép-kelet-európai startupokat támogassanak

A Svéd Nagykövetség védnöksége alatt négy svéd nagyvállalat fogott össze és hirdette meg a MATCH Startup Programot.

Ennek keretében a közép-kelet-európai régió innovatív startupjai személyesen mutathatják be termékeiket és szolgáltatásaikat az Ericsson, az ABB, a SIGMA és az AQ Anton döntéshozóinak június 14-én, Budapesten.

niclastrouve-ambassadorofswedeninhungary

Különböző iparágak vezető cégei álltak össze, hogy támogassák a közép-kelet-európai régió induló vállalkozásait, és megtapasztalják, mit is jelent az „innováció kiszervezése” svéd módra. A kiválasztott startupok azonnali visszajelzést kapnak arról, hogyan fejleszthetik innovációikat a résztvevő vállalatokkal közösen, ezekből pedig akár üzleti lehetőségek és potenciális együttműködések születhetnek a workshopok és személyes beszélgetések során.

Az együttműködés közös felületének létrehozásához az Ericsson, ABB, SIGMA és AQ Anton cégek a svéd nagykövetség vezetésével álltak a kezdeményezés mögé. A dolgok internete (IoT), a mesterséges intelligencia (AI) és a gépi tanulás (Machine Learning) területén működő közép-kelet-európai startupok a https://www.match-startup-program.com weboldalon adhatják le jelentkezésüket április 29-ig. Egy szakértőkből álló zsűri a résztvevő svéd vállalatok és a svéd nagykövetség képviselőivel közösen fogják elbírálni a projekteket, ahol a 10 legjobb pályázatot leadó startupnak lehetősége nyílik majd egy egész napot együtt tölteni a négy nagy cég döntéshozóival.

„Hatalmas potenciált látunk a svédek Közép-Kelet-Európában szerzett startup- és cégvezetési tapasztalatainak és a digitalizációhoz kapcsolódó egyedi ötletek összekapcsolásában”

– fejtette ki Niclas Trouvé, svéd nagykövet.

A résztvevő nagyvállalkozások a digitális és ipari technológia globális-szinten vezető cégei. Az Ericsson a telekommunikációs iparban szerzett 141 év tapasztalata mellett jelentős újításokkal is büszkélkedhet, a cég legismertebb innovációja a Bluetooth technológia.

Az ABB technológiai úttörőnek számít a digitális iparágak számára nyújtott széles körű kínálatával. Több, mint 130 évre visszanyúló történelemmel az ABB ma a digitális iparágak vezetője, négy ügyfélközpontú, globálisan vezető vállalkozással.

A Sigma Technology az elmúlt 20 évben több világelső céget támogatott kutatás-fejlesztési fázisukban termékinformáció, beágyazott és szoftvertervezés, információkezelés és offshore fejlesztések területeken.

Az AQ Anton mérnöki cégnek 27 éves tapasztalata van autóipari, energetikai, repülőgépipari és egyéb ipari szegmensekben.

Ezek a sokszínű, széleskörű tapasztalattal rendelkező cégek fogják mentorálni a korai szakaszban lévő innovációkat, lehetőséget adva mind a startupoknak, mind a svéd cégeknek a növekedésre.

A MATCH Startup Programot a Global Startup Awards hozta létre.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés