Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tíz új vállalkozással indul útjának a Design Terminal tavaszi mentorprogramja

Startup

Tíz új vállalkozással indul útjának a Design Terminal tavaszi mentorprogramja

Tíz új vállalkozással indul útjának a Design Terminal tavaszi mentorprogramja

Többkörös kiválasztási folyamat végén 30 ország 174 pályázója közül hét magyar és három skandináv csapat részvételével kezdődik a három hónapos intenzív program, amelynek során üzleti modelljük, termékük és szolgáltatásuk fejlesztésével vehetnek lendületet a startupok.

A Mentorprogramban 2017 óta elsősorban társadalmi kihívásra innovatív megoldást kínáló, induló vállalkozásokkal dolgozik a Design Terminal.

A programba most bekerült csapatok környezeti, egészségügyi, oktatási és szervezetfejlesztési szolgáltatásokkal pályáztak. A Mentorprogram januárban meghirdetett pályázatára az Egyesült Államokból, Észtországból, Dániából, Svédországból és az Egyesült Királyságból, valamint Indiából és Kínából is érkezett jelentkezés. A nemzetközi mentorstábtól kapott felkészítés mellett, a résztvevők lehetőséget kapnak a Design Terminal nagyvállalati és ágazati partnereivel is együttműködések kialakítására.

Az idei Mentorprogram egyik kiemelt célkitűzése a női, kismama és kisgyermekes anyuka vállalkozók támogatása, ezért azok a női vállalkozók, kismamák és kisgyermekes anyukák, akik egyben startup alapítók és a beválogatott csapatok között vannak, plusz ösztöndíjban részesülnek. Ilyen a kortárs művészek posztereit és egyedi dekorációs termékeket értékesítő webshopot alapító Art Bridge és a természettudományt népszerűsítő Eduit.

Ökoüzemanyag, online művészeti piactér, természettudományos oktatási platform, a várandós anya szív- és érrendszeri állapotát vizsgáló megoldás, munkavállalói elégedettséget mérő alkalmazás, felhőalapú vállalati ösztönzőrendszer, sebészeti műtéti technika oktatását támogató megoldás, adatkezelési platform, légzési és szívverési mintákat követő alkalmazás és közösségi futárszolgálat is szerepel a programba beválogatott csapatok fejlesztései között.

A Design Terminal 2019-es tavaszi mentorprogramjában részt vevő csapatok:

  1. Art Bridge (HU): kortárs design poszterek és dekorációs termékek webshopja
  2. BlueBenu (DK): A dán startup technológiát fejleszt a tengerekben felhalmozódó műanyaghulladékból ökoüzemanyag előállítására.
  3. Eduit (HU): Interaktív oktatási megoldások fejlesztője, a gyerekek körében játékkal, történetekkel népszerűsítve a természettudományos ismereteket.
  4. E-Med4All (HU): A várandós anya szív- és érrendszeri állapotát vizsgáló alkalmazás az eredményeket a kezelőorvos felhőtárhelyébe küldi, így hozzájárulva a koraszülés vagy egyéb komplikációk megelőzéséhez.
  5. Happy at Work (SE): A svéd csapat digitális szolgáltatásával a vállalatok a munkavállalói elégedettséget mérhetik a munkatársak válaszai alapján, így csökkentve a fluktuációt.
  6. KingAER (HU): A felhő alapú platform játékos módszertannal támogatja a vállalatokat a munkatársak motiválásában és elkötelezettségük erősítésében.
  7. ME3D (HU): Az orvosképzésben a sebészeti műtéti technika gyakorlati oktatása során alkalmazható megoldás.
  8. Revealu (HU): A személyes adatok EU jogszabályok szerinti kezelését támogató vállalati platform.
  9. StepUp Air (DK): A dán startup légzési és szívverési mintákat követő edzéshatékonyságot növelő megoldást fejleszt, amellyel okoseszközünkön sportolás közben is tájékozódhatunk fizikai teljesítményünkről.
  10. ViddL (HU): A logisztika utolsó kilométeres kiszállításának megújítását szolgáló applikáció. Szolgáltatásuk és platformjuk webáruházakat köt össze egyéni futárokkal és megújítja a városon belüli csomagszállítást.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés