Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gratulálunk: Európai startupok élmezőnyében 4 magyar csapat is

Startup

Gratulálunk: Európai startupok élmezőnyében 4 magyar csapat is

Gratulálunk: Európai startupok élmezőnyében 4 magyar csapat is

Mindig jó ilyet látni/olvasni, büszkék lehetünk rájuk!

A Clavicont, a DiabTrend, a HepC, és a Spicy Analitics csapata is bekerült a 60.000 euró összdíjazású, EIT Health által meghirdetett startup verseny 25 legjobbja közé.

A Clavicont egy neurológiai és pszichológiai diagnózisok felállítását támogató eszközt dolgozott ki, mely a Parkinson kór kezdeti tüneteit is ki tudja mutatni, a DiabTrend, egy olyan, cukorbetegek számára készült okos naplózó alkalmazást fejlesztett ki, amely az adatok folyamatos elemzésével felügyeli a vércukorszintet és figyelmeztet annak veszélyes változásaira, a HepC a Hepatitis B és C vírusa ellen küzd. A szintén továbbjutó adatbányász startup, a Spicy Analytics egészségügyi adatgyűjtéssel és a komplex adatokon nyugvó, szofisztikált módszertanok segítségével történő adatelemzéssel és modellezéssel, továbbá piackutatással és alkalmazásfejlesztéssel, valamint a klinikai kutatások támogatásával foglalkozik.

A négy magyar érdekeltségű team 21 további európai csapattal áll versenyben, melyet olyan prototípussal vagy MVP-vel (minimum viable product) már rendelkező – egészségügyi és IT projektek, startup vállalkozások és spinoffok számára írt ki az EIT Health, amelyek új, innovatív termékkel vagy szolgáltatással szeretnének megjelenni a piacon. A sikeres pályázók mentor programokon és tréningeken vehetnek részt, közel 8000 euro vissza nem térítendő támogatást kapnak üzletfejlesztésre, termék validálásra, üzleti terv írásra, miközben bemutatják projektjüket a téma szakértőinek. A verseny első szakaszának keretén belül a csapatok a világ egyik legnevesebb inkubátor tevékenységet végző intézetében, a portugáliai Coimbrában található Instituto Pedro Nunes Incubatorban (IPN) szervezett bootcamp tréningen kapnak lehetőséget arra, hogy az IPN tréner és szakértői segítségével a novemberben, Budapesten tartandó döntőre felkészüljenek. A budapesti fináléban a három legsikeresebben prezentáló csapat 60.000 eurót nyer prototípusának továbbfejlesztésére.

Az EIT Health három, összesen több mint 100.000 euró díjazású startup versenyt írt ki 2018 tavaszán, melyek közül az egyik a magyar csapattagokkal rendelkező fent említett verseny, de két másik versenynek is lezárult egy-egy fontos kiválasztási szakasza a nyáron. Az egyik a European Health Catapult tréning és verseny, melyet startupok és spinoffok, valamint a medtech, biotech és digitális egészségügy területén dolgozó mikro- és kisvállalkozások számára írtak ki, a másik pedig a HeadStart Funding, mely az egészséges életmód, az aktív időskor és az egészségügyi ellátás javítására irányuló tevékenységet végző korai fázisban lévő kkv-kat célozza meg, hogy bootcamp tréningek keretein belül segítse a vállalatok üzleti tervének fejlesztését. A regionális döntőn kiválasztottak novemberben illetve decemberben a döntőn mérhetik össze tudásukat.

Az EIT Health hozzáférést biztosít nemzetközi befektetői kapcsolataihoz, valamint tárgyalástechnikai tréningeket, projekt prezentációs készség-fejlesztő képzéseket nyújt, továbbá támogatja a résztvevők üzleti terveinek továbbfejlesztését.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés