Connect with us

Hirdetés

technokrata

Észtország egyik feltörekvő cége vihette el az “Európa legjobb energetikai startupja” címet

Startup

Észtország egyik feltörekvő cége vihette el az “Európa legjobb energetikai startupja” címet

Észtország egyik feltörekvő cége vihette el az “Európa legjobb energetikai startupja” címet

A technológiai innovációkra szakosodott startup vállalkozások legnagyobb európai versenyeként ismert, az EIT InnoEnergy szervezésében megvalósult PowerUp! idei nyertese az észtországi Zubax Robotix lett a június 19-ei prágai döntőn.

A fejlesztésükben elkészült motorvezérlő egység 10 százalékkal képes csökkenteni az elektromos erőforrással hajtott repülőgépek energiahatékonyságát. A megoldásnak köszönhetően az elektromos járművek (elsősorban a repülőgépek) kevesebb energia felhasználásával tudnak hosszabb távokat megtenni, amely jelentős mértékben segít leküzdeni a közlekedési szektor teljes körű villamosítását hátráltató akadályokat. A Zubax Robotix nyereménye 30 ezer euró, valamint az, hogy bekapcsolódhat a legígéretesebb startup vállalkozások felkarolására létrehozott InnoEnergy Highway® programba, amely az elindítása óta eltelt hét évben nem kevesebb, mint kétmilliárd eurót fektetett be különböző innovatív projektekbe. A támogatásukkal eddig nyolcvan termék került piacra.

20180619_211607-3_ed

A PowerUp! második helyezettnek járó 10 ezer eurót a litván WellParko, míg a harmadikat megillető 5 ezer eurót a csehországi Neuron Soundware csapata nyerte el.

„Azért is indultunk el a PowerUp! megmérettetésen, mert a leginnovatívabb ötletek és csapatok pénzbeli, illetve szakmai támogatásával a verseny fontos mérföldkövet jelenthet a startup vállalkozások technológiai fejlődésében. Az első hely kiváltképp motiváló a számunkra. A fődíjat jövőbeli termékeink fejlesztésébe fogjuk fektetni, miközben piaci jelenlétünket is újabb szintre kívánjuk emelni.”

– hangsúlyozta Pavek Kirienko, a Zubax Robotix technikai kutatást végző részlegének vezetője.

A június 19-én Prágában megrendezett nemzetközi döntőn a tizenöt startup vállalkozás egymás után mutathatta be technológiai innovációját a szakmai zsűri, számos befektető és a média képviselői előtt. A megmérettetésen a magyarországi, a lengyelországi, a csehországi, a szlovákiai, a szlovéniai, a litván, a lettországi, a szerb, a törökországi, az ukrán, az észtországi, a romániai, a bulgáriai, a horvátországi és a görögországi helyi döntők nyertesei vehettek részt. A versenyre idén 24 európai ország összesen 299 startup vállalkozása nevezett be, amelyek közt megtalálhatóak voltak az energiaiparban, az elektromos mobilitás és az okos városok kiépítésén munkálkodó vállalkozások is.

Az InnoEnergy-t az EIT, az Európai Unió testülete támogatja.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés