Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy magyar pénzügyi adataggregátor startup lett az idei FinTechShow győztese

Startup

Egy magyar pénzügyi adataggregátor startup lett az idei FinTechShow győztese

Egy magyar pénzügyi adataggregátor startup lett az idei FinTechShow győztese

Bemutatkoztak a legígéretesebb hazai fintech fejlesztések

Egy pénzügyi adatgyűjtő megoldást választottak a FinTechShow legígéretesebb fejlesztésének. Az Aggreg8.io pénzügyi adatokat tesz könnyen elérhetővé és felhasználhatóvá az ilyen információkkal dolgozó cégek és szolgáltatások számára. A közel 400 fős fintech konferencián az insurtech és a blokklánc területek újdonságairól is szó esett.

 

Személyes és céges pénzügyi információkat (pl. banki tranzakciós és közműszámla adatokat) gyűjt össze elektronikusan és oszt meg harmadik feles szolgáltatókkal az a fintech megoldás, ami elnyerte a FinTechShow díját csütörtökön. Az Aggreg8.io névre hallgató megoldással számos ma működő folyamat (pl. hitelbírálat, könyvelés, számlabefizetés, stb.) válhat egyszerűbbé, gyorsabbá és költséghatékonyabbá a jelenleg ismert hagyományos megoldásokhoz képest. A győztes csapat fejlesztői, Mudri György és Gémes Tamás elmondták, a közép-kelet-európai régiót célozzák meg a projektjükkel, amivel hamarosan a környező országokban is megjelennek.

Az idei versenyen a fintech és insurtech fejlesztések mellett az AI (mesterséges intelligencia) és a blockchain alapú megoldások is bemutatkozhattak a magyarországi pénzügyi szektor krémje előtt.

„Jelentősen megnőtt a hazai pénzintézetek súlya az egy évvel korábbihoz képest és tudatosabban készítik elő az innovációs tevékenységüket”

– emelte ki a konferencián Lemák Gábor, a FintechGroup igazgatója.

Hozzátette, az itthoni bankok megmozgatták a fejlesztői közösségeket, hiszen 2016 óta csaknem 500 ötletet és prototípust köszönhettünk az innovációs programjaiknak.

De nemcsak a bankok, hanem a biztosítók közül is egyre többen indítottak különböző inkubátor és startup programokat az elmúlt években. A terület jövőjét és lehetőségeit erősíti, hogy újabb tőkebefektetők is megjelentek, a Primus Capital például 13 milliárd forinttal támogatná meg a magyar fintech fejlesztéseket, hangzott még el a rendezvényen.

A második magyarországi fintech seregszemle 5 kerekasztal, 27 szakmai előadás, 40 szakértő és vizionárius részvételével ért véget. A rendezvényen 5 mini akadémiára is beülhettek a résztvevők, ahol olyan témák kerültek terítékre, mint a PSD2, az azonnali fizetés, az insurtech, a hazai sandboxok vagy éppen a blokklánc technológia.

Utóbbival kapcsolatban banki és biztosítós szakemberek elmondták, a blokklánc megértéséhez és későbbi szélesebb körű használatához kultúra- és szemléletváltásra lesz szükség. Hozzátették, a blokkláncban rejlő lehetőségek kutatása arra ösztönöz, hogy szabad nyitottan gondolkozni és máshogyan megközelíteni a problémákat.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés