Connect with us

technokrata

Egy informatikusok toborzását segítő cseh startup 5 milliós tőkeinjekciót kapott az influenza szezonban

techloop-team

Startup

Egy informatikusok toborzását segítő cseh startup 5 milliós tőkeinjekciót kapott az influenza szezonban

Egy informatikusok toborzását segítő cseh startup 5 milliós tőkeinjekciót kapott az influenza szezonban

10-ből 4 IT-cég már most is munkaerőhiánnyal küzd, 2020-ig a betöltetlen IT-pozíciók száma pedig elérheti a 900 ezer főt a Techloop.io adatai szerint

Az IT-szakemberek és a vállalatok egymásra találását segítő Techloop.io 5 millió eurós tőkebefektetést kapott a Springtide Ventures-től és a Rockway Ventures-től közösen. A startup adatbázisába az elmúlt szűk két évben a kelet-közép-európai régióban több mint 25 ezer munkavállaló és több mint 900 IT-cég regisztrált, ráadásul Magyarországon is már több, mint ezer ajánlatot kaptak a munkakeresők a 2017 májusi start óta. A Techloop a befektetést európai terjeszkedésének folytatására fordítja.

techloop

A Techloop 2017 májusában startolt Magyarországon. Ez a speciális platform IT szakemberek munkakeresését segíti, immár a Springtide Ventures és a Rockway Ventures 5 millió eurós támogatásával.  Ennek a „Series A” típusú tőkebefektetésnek köszönhetően a Magyarországon is elérhető Techloop folytatni tudja európai terjeszkedését.

A Techloop egy olyan virtuális tér, ahol a munkát kereső IT-szakemberek anonimitásuk megőrzése mellet kaphatnak állásajánlatokat a leendő munkaadójuktól.  Sőt mi több, a Techloop-on keresztül elhelyezkedő informatikusok 500 eurós bónuszt kapnak. A startup jelentős mértékben nőtt a 2017-es évben, és jelenleg több mint 25 000 IT szakembert köt össze több mint 900 céggel Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában. Amióta a platform 2015 decemberében elindult, számos IT-specialista talált munkát a Techloop segítségével.

Szeretnénk számottevően javítani a munkaerőtoborzási eredményeket az IT-szektorban. Szándékunkban áll további európai országokba is terjeszkedni. Célunk, hogy a lehető legjobb választékot tegyük elérhetővé az állásajánlatokból a sok ezer munkát kereső IT-szakember számára

– mondta Joao Duarte a Techloop társalapítója és ügyvezető igazgatója.

Magyarország kulcsfontosságú szerepet játszik a terveinkben; hiszen egy fejlesztőkben gazdag ország, ahol a cégek még mindig versengenek az IT-szakemberekért. Ez a befektetés lehetővé teszi szolgáltatásaink további fejlesztését. Ennek köszönhetően a magyar IT-szakembereknek és az informatikai tehetségeket kereső cégeknek is egyedülálló segítséget nyújthatunk. A magyarországi bővülésünk érdekében a következő két évben további 30 magyar kolléga felvételét tervezzük, budapesti és prágai munkavégzéssel

– folytatta Duarte.

A felmérések alapján 2020-ig az IT-szakemberek hiánya elérheti a 900 ezret. Már most is 10-ből legalább 4 informatikai cég szembesül nehézségekkel ezen a téren. Számunkra logikus lépésnek tűnik egy olyan innovatív vállalkozásba befektetni, mely hatékony megoldást kínál erre a problémára.

– fejtette ki Marek Jablonsky, a Springtide Ventures ügyvezető igazgatója, mely cég a KKCG Investment csoport tagja.

Surman Domonkos, a Techloop magyarországi igazgatója a következőket fűzte hozzá:

„A 2017 májusi indulásunk óta már több mint ezer állásajánlatot kaptak a Magyarországon dolgozni akaró szakemberek a hazánkból regisztrált cégektől. A mostani tőkebefektetés pedig lényegesen segíti majd a további bővülésünket. A platform folyamatos tökéletesítésére irányuló fejlesztések pedig kézzelfoghatóak lesznek mind a partnercégeink, mind a több ezer regisztrált IT szakember számára.

Ahogy a régió többi országában úgy már itthon is sikerrel szolgáljuk ki SME és nagyvállalati partnereinket, amilyen például a LogMeIn vagy a Transferwise. Reméljük, hogy a jövőben még több magyar cég is felfedezi a platformunkat, mert meggyőződésem, hogy nekik is segíthetünk megtalálni az ideális IT munkaerőt

– tette hozzá Surman Domonkos.

További Startup

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd