Connect with us

Mobilhirdetős játékkal veszi fel a versenyt a YouTube-al egy magyar startup

Avocados

Startup

Mobilhirdetős játékkal veszi fel a versenyt a YouTube-al egy magyar startup

Mobilhirdetős játékkal veszi fel a versenyt a YouTube-al egy magyar startup

Az Avorado applikációval élményekért és termékekért versenyezhetünk reklámvideók megtekintéséért cserében

Avorado néven fejlesztett videós mobilmarketing alkalmazást egy magyar startup. A mobilhirdetések 2016-ban közel 109 milliárd dollár árbevételt generáltak világszinten, mely 2017 végére várhatóan további 25%-al növekszik majd. Ezt a piacot célozza a tejesen egyedi magyar megoldás, melynek lényege, hogy a felhasználók reklámvideók megtekintését követően részt vehetnek a hirdetők által felajánlott nyereményekért folytatott játékos versenyben.

 avorado_1

Szinte nincs olyan férfi, aki ne próbálna ki tesztvezetésen egy bivalyerős Lamborghinit vagy Ferrarit, illetve alig van olyan magyar hölgy, aki ne örülne egy exkluzív hazai divatmárka trendi darabjainak. A nemrégiben indult Avorado nevű alkalmazással jelenleg pontosan ilyen nyereményekért versenyezhet bárki, aki a hirdető cég 30 másodperces reklámvideójának megtekintése után részt vesz az egyperces ügyességi játékban. Fair ajánlatnak tűnik.

Az Avorado világszinten egyedi megoldása teljesen új kategóriát teremt a mobilmarketing piacon. A hirdetők felajánlott nyereményekkel „fizetnek” az applikációban elhelyezett videóik megtekintéséért. Míg a felhasználók számára az egész csak játék: hiszen mindössze 30 másodpercet kell végignézniük adott hirdető nyereményt bemutató videójából, hogy elindulhassanak a többnyire élményekért zajló versenyben.

 

Óriási és egyre növekvő piac

A globális mobilhirdetési piac 2016-ban megközelítette 109 milliárd dollárt (28 ezer milliárd forintot!), az érték pedig idén év végéig becslések szerint további 25%-kal növekszik. A digitális reklámpiacon belül a mobilmarketing részaránya 2020-ra megközelítheti a 75%-ot. Ezt a piacot szeretné meghódítani teljesen innovatív megoldásával az Avorado.

„Egy YouTube videóhirdetés megtekintése átlagban 15 cent-be (kb. 40 forintba) kerül a hirdetőnek megtekintésenként, ezzel szemben az Avorado felületén egy videómegtekintés átlagára 10 forint, amit magával a termékkel, vagy szolgáltatással fizet ki a hirdető”

– magyarázta Szucsányi-Borza Sebestyén ötletgazda, hogy miért lehet vonzó a megoldás mobilon hirdetni kívánó cégeknek.

Az Avorado-ban egy bizonyos megtekintés szám felett indulhat a verseny a nyereményért. Például, ha egy nyeremény 10.000 forint értékű, akkor 1000 felhasználónak kell megnéznie minimum a videót, ahhoz, hogy elinduljon a verseny. Ha ez a minimum megtekintés szám nem jön össze, a hirdetőnek nem kell fizetnie.

A játék maga a ritmusérzéket, koncentrációt és a reakcióidőt méri, újrapróbálkozni nem lehet, minden versenyzőnek egyenlő esélye van a győzelemre, aki a legjobb, az kapja a nyereményt.

avorado_infografika

Év végéig napi 1-2 ezer felhasználó a cél

Az egyelőre iOS készülékekre elérhető Avorado fejlesztőinek célja, hogy év végéig a magyar piacon elérjenek több mint 1000 napi szintű felhasználót. Majd kockázati tőke bevonásával megkezdődhet a nemzetközi terjeszkedés is. Az Android verzió várhatóan 2018 második negyedévére készül el. Az Avorado a tőkebevonás céljából akcelerációs program keretében együttműködik az Oxo Labs-szel.

Az applikáció ide kattintva tölthető le.

További Startup

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom