Connect with us

Hirdetés

technokrata

Figyelem Startupok! 18 milliárd forint vár rátok!

Startup

Figyelem Startupok! 18 milliárd forint vár rátok!

Figyelem Startupok! 18 milliárd forint vár rátok!

Kiforrott, innovatív ötlet, üzleti potenciál és társadalmi hasznosság – ezek a legfontosabb kiválasztási szempontok az inkubátorok számára

Közel 18 milliárd forint kiosztható kapacitás áll rendelkezésre hét hazai inkubátor akcelerációs programjában. A legtöbben olyan korai fázisú vállalkozásokat keresnek, amelyek kiforrott ötlettel és magas üzleti potenciállal rendelkeznek, emellett előnyt jelent az is, ha jelentős pozitív hatással vannak a társadalom életére.

progress_bar_baconsult

Hét hazai és egy nemzetközi inkubátor vezetője mutatkozott be a Drukka Startup Studio és a Baconsult közös rendezvényén azzal a céllal, hogy megtalálják azokat a startupokat, amelyek leginkább illeszkednek befektetési portfóliójukba. Az OXO Labs, a Design Terminal, a Baconsult, az MKB Fintech Inkubátor, az Intellitext Hardver & IoT Akcelerátor Kft., a Smartware tech és a Startup Campus Berlin –  többségük a GINOP 2.1.5 és az ÖKO_16 pályázatok nyerteseiként – összesen 17 milliárd 980 millió forintnyi összköltséggel valósítanak meg projekteket a következő 3-4 évben a hazai startupok új generációjának képviselőivel. A rendezvényen  amelynek helyszínét a Nokia biztosította –  a varsói Bridge 2 MassChallenge startup akcelerátor program vezetője is képviseltette magát.

 

Mentori lehetőség, inkubációs ökoszisztéma

Az OXO csoport innovatív, korai fázisú technológiai vállalkozások jelentkezését várja. A kiválasztás folyamán az ötlet kiforrottsága, a benne rejlő üzleti potenciál, illetve a csapat összetétele mind meghatározó tényezők.

„A csoporthoz tartozó OXO Ventures – amely alap hozzávetőlegesen 50 millió eurót fog kezelni és összesen 10-20 befektetést szeretne megvalósítani a jövőben – átlagosan 3 millió eurós befektetéseket kínál a vállalkozásoknak. Az OXO Labs pedig 20-70 millió forint közti befektetéshez segíti hozzá a vállalkozásokat”

– mondta el Oszkó Péter, a csoport vezetője. Hozzátette, az OXO csoport a befektetésen túl számos mentori lehetőséget is elérhetővé tesz a vállalkozások számára.

 

Az inkubációs ökoszisztémaként működő Design Terminál olyan korai fázisú startupoknak biztosít mentorprogramot, amelyek jelentős pozitív hatással lehetnek a társadalom életére és jellemzően az egészség, a sport, a tanulás, a munkavállalás vagy a mobilitás és városfejlesztés területén tevékenykednek. A Design Terminál tulajdonosai – kiegészülve más társtulajdonosokkal – nemrég létrehozták az Arete befektetési Zrt.-t, amely mintegy 600 millió forintot fektet be tervezetten 15 startup vállalkozásba a következő 3,5 évben.

„Két versenyelőnyt emelnék ki. A legtöbb, amit mi egy startupnak adhatunk, az nem csupán a befektetés, hanem a potenciális ügyfél; ebben kiemelkedően erős a Design Terminál. A másik előny pedig, hogy aki bekerül hozzánk, egy olyan egyedülálló közösség tagja lesz, ahol hosszú távú baráti és üzleti kapcsolatokra tehet szert”

– magyarázta Ács Zoltán, a Design Terminál szakmai igazgatója, az Arete Zrt. operatív igazgatója.
Szintén erős kapcsolati hálót, személyes tapasztalatokat, tudást és ötleteket kaphatnak azok a startupok, akik a Baconsult támogatását élvezik majd. Az angyalbefektető csapat olyan, a digitális oktatás, a HR-technológia, az autóipar vagy az e-kereskedelem területén működő startupokat vár, amelyeknek már van működő termékük vagy szolgáltatásuk.

„Tervezetten 470 millió forint állami támogatást osztunk ki, előreláthatólag 10 csapatnak. Egyetlen érdekünk és célunk, hogy az általunk segített cégek sikeresek legyenek és eljussanak egyszer az exitig. Abban hiszünk, hogy tartós sikerre csak az alapítók vihetnek egy céget, ezért nekünk ők az ügyfeleink, a partnereink, mi bennük hiszünk, bízunk és őket segítjük”

– mondta el Balogh Péter, a Baconsult ügyvezetője.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés