Connect with us

technokrata

Egy holland startup lámpákat készít növényekből

livinglightgirl1

Startup

Egy holland startup lámpákat készít növényekből

Egy holland startup lámpákat készít növényekből

Képzeljünk el bármilyen lámpát. Ha megtörtént, akkor most képzeljük el, hogy csak öntöznünk kell ahhoz, hogy világítson.

Egy holland tervező, név szerint Ermi van Oers hozta létre a ‘Living Light’ névre hallgató startupot, melynek lényege, hogy a növények fényforrásként is funkcionálhassanak. Ebben az esetben az égő az elektromos energiát a földből kapja, melyet egy baktérium generál.

A működési elv, pedig a következő: a fotoszintézis alatt a növények a földbe organikus összetevőket bocsátanak ki. Ez okozza a jelenséget, miszerint a baktérium elektronokat és protonokat termel, amit aztán hasonló technikával hasznosítanak, mint egy átlagos akkumulátornál, vagy elemnél.

Ami még inkább jópofa, hogy minél inkább egészséges a növényünk, annál több energiát termel, így ha szépen gondoskodunk róla, akkor egy ilyen ‘Living Light’ növény akár 0.1 mW-ot is termelhet. Ne legyenek nagy elvárásaink, dísz/éjjeli lámpának tökéletes, de azért nem fogja bevilágítani az egész szobát.

A szintén holland székhelyű Plant-E-vel közösen próbálják az energiatermelést még jobban kihasználni:

“A napokban készül el az első ilyen ‘Living Light’ prototípus, amiből első körben mindösszesen 50 darabot fogunk legyártani és reméljük, az első szállítmány akár már 2018-ban elindulhat a megrendelőkhöz”

– mondta el Ermi van Oers

 

forrás: thenextweb.com

További Startup

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle