Connect with us

Hirdetés

technokrata

Blastoff Startup verseny: Itt van a top 10

Startup

Blastoff Startup verseny: Itt van a top 10

A szakmai zsűri kiválasztotta azt a tíz startupot, amelyek ringbe szállhatnak a 150 ezer eurós befektetési ajánlatért június 3-án az Akvárium Klubban.

A shortlistesek között van a mesterséges intelligenciára épülő Chempass, a sporttehetségek esélyegyenlőségéért küzdő Playerhunter, valamint a szív és érrendszeri betegségekben szenvedők életét megkönnyítő vHeart. A versenyt idén is a Brain Bar Budapest keretei között rendezik meg.

 

Utolsó fordulójához közeledik a Blastoff. A második körbe bejutott 35 pályázóból 10 vághat neki a döntőnek, miután kiértékelték az Indivizo által biztosított videóinterjúkat. A házikedvencek utazás alatti megőrzését biztosító CareToPets, a mesterséges intelligenciára épülő, a szerves és gyógyászati kémia termelékenységét növelő Chempass, a gyűjtőknek szóló legnagyobb közösségi oldalt létrehozó Collectorism, a szabadidős horgászat számára világméretű térképet megalkotó  román Fishpointer, a sakkot forradalmasító KontraChess, a sporttehetségek számára világszerte egyenlő esélyek megteremtését célzó Playerhunter, a bármilyen alkalomra megoldást kínáló online gardrób, a SkazkaGirl, a kártyás és egyéb fizetési módokat integráló digitális rendszer, a Smartill,  az ingyenes telegyógyászati platformot létrehozó vHeart, valamint az interaktív angol nyelvoktatást támogató Xeropan bizonyíthat június 3-án.

A döntő nem csak a résztvevők, hanem a közönség számára is izgalmas programnak ígérkezik. A legjobb startupok egyenként három percben mutathatják be projektjüket, amelyre a verseny előtt az Impact Works csapata készíti fel őket egy prezentációs tréning keretében. A zsűri tagjai olyan neves szakemberekből állnak, mint Jozef Vodicka, a Google a dél-közép-kelet-európai régiójának kapcsolatfejlesztési vezetője, Batiz András, az Impact Works tulajdonos-ügyvezetője, valamint a Power Angels tagjai és az OXO Ventures képviselői. A döntő lendületét és profi levezénylését a Londonból érkező Josh McNorton biztosítja, aki tavaly a barcelonai IBTM World kiállítás házigazdája volt.

„Nagyon örülünk, hogy idén is több mint százan jelentkeztek a versenyre. A sikeresen felépített kommunikációs kampányunknak köszönhetően minden eddiginél erősebb az idei mezőny. Nehéz dolgunk volt, mind az elsőkörös, mind pedig a videóinterjúk utáni szűrésnél, de most végre összeállt a döntősök névsora. Izgatottan várjuk, hogy a legígéretesebb startupok hogyan bizonyítanak majd élőben. A verseny előtti prezentációs tréning biztosan minden eszközt megad nekik, hogy igazi profiként álljanak a színpadra és kihozhassák magukból a maximumot”

– mondta el Oszkó Péter.

A Blastoff győztese 150 000 eurós befektetési ajánlatot kap a Power Angels kockázati tőketársaságtól, valamint részt vehet az OXO Labs féléves akcelerátor programjában. Emellett különdíjak keretében nyerhetik meg a versenyzők az ENGINY féléves integrált kommunikációs szolgáltatását, az Impact Works kommunikációs coaching szolgáltatását, egyéves hozzáférést a Microsoft Azure felhőszolgáltatáshoz, valamint részvételt egy egyhetes Launchpad Start programon.

A rendezvényt bárki megnézheti Brain Bar Budapest jeggyel vagy külön a verseny döntőjére szóló belépővel.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés