Connect with us

Szafarizz a Codecoolban!

codecool

Startup

Szafarizz a Codecoolban!

Szafarizz a Codecoolban!

Április 20-án és 21-én Budapestet ellepik a Startup Safary keretében az informatikai és startup-szcéna illusztris helyszíneit végiglátogató érdeklődők

A programsorozat egyik legautentikusabb helyszínének a Codecool Nagymező utcai oktatóközpontja ígérkezik, ahol egyébként sincsenek unalmas és csendes hétköznapok. A diákok és mentoraik egyébként is szinte itt élnek, és az informatika szelleme minden ébren töltött percüket áthatja. A látogatók ebbe a közegbe nyerhetnek bepillantást, izgalmas előadásokat hallgathatnak meg, workshopokon vehetnek részt, és a gyakorlatban is kipróbálhatják magukat a programozás terén.

 

A Codecool programozóiskola tavalyhoz képest is sokat nőtt, immár 4, egyenként 70 fős kurzust kiszolgálni képes előadótérrel rendelkezik, de örömmel szorítanak helyet a Startup Safary rendezvényeinek is, aktívan részt is vállalva, önálló és tartalmas programok kialakításával, valamint mások előadásainak befogadásával.

„A Codecool nem titkolt célja, hogy a Startup Safary alkalmából nálunk megfordulók adott esetben később jelentkezzenek is képzésünkre, ha úgy érzik, hogy szorosabb viszonyt akarnak kialakítani az informatikával, a programozással.” – mondja Boda József, a Codecool alapító-ügyvezetője.

Az iskola sajátos oktatási rendszeréről Beöthy Miklós, a Codecool egyik mentora fog prezentálni. Beöthynek meggyőződése, hogy unalmas előadásokon való passzív részvétellel lehetetlen piacképes programozói tudást szerezni, ezért megmutatja, hogy a szakmai kompetenciák miként adhatók át interaktív módon, illetve rámutat arra, hogy a jó programozóvá váláshoz mennyiben fontosak bizonyos egyéb képességek, úgy nevezett soft skillek.

Péntek, 17.30 – 18.00 Hogyan hozzuk meg a kedved a tanuláshoz?

 

A puding próbája

A másik oldal tapasztalatait mutatja be két jelenlegi Codecool diák az előadásában. Bosskay Ágnes és Fehér Dániel egyetemi tanulmányaikat befejezve, a diploma után tudásuk bővítése mellett döntöttek, azon belül is a Codecool képzését választva. Személyes történeteiken keresztül állítják szembe a Codecoolt a felsőoktatási intézményekben tapasztaltakkal. Szintén a pályamódosításról szól Kalóz Eszter és Nagy Réka ’A végtelenbe és tovább’ című előadása, rácáfolva bizonyos előítéletekre: hiszen ők maguk eredetileg bölcsészettudományokkal foglalkoztak.

Péntek, 18.00 – 18.30 Miben különbözik a Codecool a felsőoktatástól?

Csütörtök, 18.00 – 18.30 A végtelenbe és tovább – Egy Codecool-sztori

 

Jó papok

A szintén Codecool mentorként dolgozó Erdős Szilveszter Nádas Dávid soft skill mentor segítségével vezeti workshopját, ahol megtudhatják az érdeklődők, hogy milyen felelősségek hárulnak a tudást átadó kiképzőkre és hogy hogyan kell a saját képességeiket szükségszerűen nekik is fejleszteni. Molnár Attila a Codecoolerek problémáiról ad elő, hogy milyen gyakorlatok mentén ismerkednek meg a programozáshoz szükséges szakmai kompetenciákkal.

Csütörtök, 17.30 – 18.00 Miként lesz a Codecooler cool coder

Csütörtök, 18.30 – 20.00 Hogyan fejleszd a fejlesztőt

Bárki csatlakozhat

A Codecool saját programjai mellett mások előadásainak is örömmel nyújt szó szerint teret. Hogy miként lehet programozást tanulni zenén keresztül és lehet-e programozva tanulni zenélni, azt a Sonic Pi workshopjából tudhatjuk meg. A zeneszerkesztő alkalmazásban a zenét programkódok segítségével lehet írni, az érdeklődők ezen keresztül játékos formában elsajátíthatják a programozás alapjait. További előadás lesz az okosbicikliről, ami életet menthet és az ipari forradalom 4.0-s verziójának előfutárairól, a tapintó robotokról is a Codecoolnál.

Péntek, 16.15 – 17.15     Hang-os programozás tanulás – avagy a programozás találkozása a zenével

Aki kikapcsolódásra vágyik az előadások közben, vagy után, annak érdemes körülnéznie a Codecool oktatóközpontjában is, hiszen már-már san francisco-i tech céget idéz a belvárosi iskola folyton zsezsgő hangulata, a kisebb nagyobb csoportba tömörülő programozó, prezentáló, vagy éppen jógázó fiatalok sokszínűsége. A Codecool tereit nem csak a babzsákfotel, a csocsó, a raklapbútor vagy a játékgép teszi startupossá, hanem az a haladó és kíváncsi szellemiség, amit bennszülöttei képviselnek.

Regisztráció és jegyvásárlás a budapestsafary.com oldalon.

További Startup

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő