Connect with us

technokrata

Facebook-biztosítós applikáció csinálhatja meg a magyar fintech forradalmat

fintech-landing-page

Startup

Facebook-biztosítós applikáció csinálhatja meg a magyar fintech forradalmat

Facebook-biztosítós applikáció csinálhatja meg a magyar fintech forradalmat

A Kriph.io nevű alkalmazást választották a legígéretesebb magyar fintech startupnak!

A Kriph.io felgyorsítaná és egyszerűbbé tenné a biztosítások megkötését és a közösségekre bízná a biztosítási díjak felhasználását. A Kriph.io mellett a hazai fintech szcéna krémje is bemutatkozott az április 11- i FinTechShow-n, amelyen csaknem 300-an vettek részt a hazai pénzügyi világ számos területéről.

 

A Kriph.io lehet az új Prezi, vagy legalábbis nagy és sikeres utat járhat be, miután a legnagyobb hazai fintech seregszemlén a biztosítós, azaz insurtech alkalmazást találta a legjobbnak a szakmai zsűri. Az insurtech megoldásnak köszönhetően a mostaninál sokkal gyorsabb és jóval egyszerűbb lenne a biztosítási ügyintézés. Szota Szabolcs cégalapító elmondta, visszanyúltak a biztosítások gyökeréhez, és ismét visszahoznák a közösségi élményt a biztosításokba a modern technológiák segítségével (pl. a telematika, a BigData és a gamification területekről), amikkel lehetővé tennék az automatikus, tényleges használat alapú díjfizetést, a kockázatközösségek védelmét, illetve ösztönözni tudnák a biztonságos vezetést.

A Kriph.io alkalmazás 14 másik nagyszerű hazai startupot előzött meg a budapesti fintech seregszemlén.

„Csaknem 300-an vettek részt az első FinTechShow-n, ilyen sok érdeklődőt fintech esemény itthon még nem szólított meg”

– értékelte a rendezvényt Németh Monika, a szervező Fintech Group CEO-ja. Majd hozzátette, az itt bemutatkozó magyar fintech cégek pillanatnyi helyzetképet adtak arról a hatalmas és kiváló minőségű munkából, ami ma Magyarországon ezen a területen zajlik.

„Amikor néhány hónappal ezelőtt azt a célt tűztük ki, hogy Budapest legyen a régió fintech fővárosa, akkor azt az elhatározásunkat a FinTechShow-n bemutatkozó cégek, csapatok is megerősítették”

– mondta Hetényi Márk, az MKB Bank retail és digitális vezérigazgató-helyettese.

Szerinte a régi bankok a régi beidegződéseikkel és eszközeikkel nem lehetnek versenyképesek a fintech cégekkel, ezért csak azok őrizhetik meg korábbi pozícióikat, akik nyitnak az akár itt is bemutatkozó innovációk felé is.

Az Anker’tben megrendezett első FinTechShow-n a győztes Kriph.io mellett egy, a korrupció és a terrorizmus elleni harcra tökéletes digitális pénzjelölő alkalmazás (Hydra AML), egy egyéni költésfigyelő applikáció (Koin), valamint egy „bróker Tinder” szolgáltatás is bemutatkozott. A hazai pénzügyi technológiai újdonságok mellett részt vett az eseményen a világ egyik legnagyobb fintech guruja, Devie Mohan is, aki a fintech világ idei legújabb trendjeit mutatta be.

További Startup

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő