Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intelligensé válhatnak az olimpiai stadionok

Startup

Intelligensé válhatnak az olimpiai stadionok

Intelligensé válhatnak az olimpiai stadionok

Kiválasztották a Budapest 2024 Digitális Ötletpályázatának legjobb csapatait.

Akár az olimpia kulisszái mögé is beleshetünk majd, vagy egy új Budapest nyílhat meg előttünk kiterjesztett valóságon keresztül a Budapest 2024 Digitális Ötletpályázatának újító fejlesztéseivel. A Design Terminál Digitális Ötletpályázatának szakmai partnerségével megvalósuló programra nyolc csapatot választottak ki.

A Digitális Ötletpályázat célja, hogy Budapestet hozzásegítse a 2024-es Olimpia és Paralimpia megrendezéséhez. A kiválasztott ötletek között van a RawView, mely segítségével a stadionok bármely pontjáról élvezhetjük a közvetítéseket, az Olympic Backstage Media szórakoztató-ismeretterjesztő rendszer, mely az olimpia kulisszái mögé is betekintést enged. Az AR City csapata pedig a mesterséges intelligenciát hívja segítségül Budapest új arcának bemutatására, a szurkolók bevonására és a turisták tájékoztatására.

A kiválasztott digitális ötletek forradalmasítják a közönségélményt, új célcsoportokat szólítanak meg és a fiatalokat is bevonják az Olimpiai Játékok követésébe. A Budapest 2024 és szakmai partnere, a Design Terminál, ösztöndíjat, közösségi irodai elhelyezést és intenzív szakmai mentorálást biztosít a programban részt vevők számára. A legjobb innovációk amellett, hogy bekerülhetnek Budapest 2024-es olimpiai pályázatába, a program végén díjazásban is részesülnek.

img_9870

A programra kiválasztott csapatok

        Smart Stadiums 2024 || Kiss Róbert -mérnök, projektmenedzser, Fekete Gábor – IT fejlesztő, Abai Róbert – termékfejlesztő

Céljuk az intelligens stadion megvalósítása: okos eszközökön keresztül sok ezer látogatót kezelő, mindenki számára kényelmes infrastruktúra létrehozása és kialakítása.

        #FanZone || dr. Szalai Csaba – projektmenedzser, jogász, Horváth László – értékesítési menedzser

Az olimpián résztvevő sportrajongók élményét egy egyedi digitális és multifunkcionális platformmal fejlesztik.

        AR City || Kuzma Orsi – marketing, Etentuk Udeme – szoftverfejlesztő, ötletgazda

Az épített városi környezet elemeit (kirakat, falfelületek, utcaszakasz, kávézó beltere, stb) kiterjesztett valóság eszközeivel teszik okoseszközre is beolvashatóvá, melynek köszönhetően információk jelennek meg az adott felületekről. Terveik szerint szeretnék, ha az egész város beolvashatóvá válna, melyre mesterséges intelligencia lesz a segítségükre.

        Olympic Backstage Media || Pásztor Péter, Lavro Ferenc, Farkas György

Ismeretterjesztő, szórakoztató rendszert terveznek kiépíteni, amely az olimpia kulisszatitkaira világít rá.

        Tiple || Pető Ferenc-projektmenedzser, szoftverfejlesztő, Daniel- szoftverfejlesztő, Henrik – vezető szoftverfejlesztő, Richárd – kommunikáció, marketing

A csapat bebizonyítja, hogy a pénz nélküli sportfogadás is lehet izgalmas. Céljuk, hogy felkavarják a sportfogadási piac állóvizét és olyan közösségi platformot biztosítsanak, amit barátainkkal, kollégáinkkal használhatunk ki.

        Rawview || Ivancsics Bence – projektmenedzser, Petrányi Viktória – PR

Streaming megoldást fejlesztő csapat, akik szeretnék, hogy a néző minél több részletet láthasson az olimpiai játékokból. A RawView egy 360 fokos streaming megoldás az okostelefonon, amely belátja a stadiont saroktól sarokig.

        C.A.S. || Jobbágy László -fejlesztő

Megoldást nyújtanak arra, hogy a jelenlegi közvetítéseket, videós anyagokat és statisztikákat eltárolják és újfajta módon adják azokat vissza. A tradicionális TV-vel és streammel ellentétben, ahol egy szerkesztő mondja meg, hogy mit láthat a néző, kiterjesztett valóság eszközeivel támogatva, minél több információt nyernek ki a képből.

        Budapest4real || Lavro Ferenc, Lavro-Gazdag Olga

A mobileszközökre tervezett applikáció célja, hogy nem csak az idelátogatóknak, hanem az utazást tervezőknek is hatékonyan és mélységeiben bemutassa Budapestet. A Budapest4real egy mobilon elérhető személyre szabott idegenvezetőként mutatja be a várost és az olimpiát.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés