Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vége a magyar álomnak, annyi a Codie-nak

Startup

Vége a magyar álomnak, annyi a Codie-nak

Nagy reményekkel indult, de nem sikerült kitörnie a magyar startupnak.

Tavaly nagy reményekkel indult a Codie, a startup ugyanis rövid idő alatt közel 100 ezer dollárt gyűjtött össze a játékos, a gyermekeket programozni tanító robotra. A magyar startup a zajos rajt után hosszú időre eltűnt, elsősorban a piacra lépést övező problémák miatt. Állításuk szerint a probléma abban rejlett, hogy rossz pénzügyi tervekkel álltak neki a piacra lépésnek,  mivel minden tőkét a gyártáshoz mozgosítottak, a többi területre nem fókuszáltak eléggé.

codie

Nos, sajnos az elbaltázott megjelenés rányomta a bélyegét a cégre, így nem sikerült kitörniük. Mostani bejelentésük alapján ez már nem is fog megtörténni, mivel lehúzzák a rolót. Minderről a Facebookon tájékoztatták a rajongókat, állításuk szerint az elmúlt hónapok fizetés nélküli, megterhető időszakát nem élte túl a csapat, így már nem maradt fejlesztő a vállalkozásban.

codie2

Most már csak a felszámolás van hátra, ezt pedig a tulajdonosok jóváhagyása után hamarosan el is indítja az ügyvezető. A cél az, hogy a hitelezők és a megrendelők is megkapják a jussukat, ezt a Codie Labs vagyonának értékesítésével szeretnék megoldani. Mi csak remélni tudjuk, hogy így vagy úgy, de nem ér véget az apró robot története és valamilyen formában találkozhatunk még a készülékkel.



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés