Connect with us

Hirdetés

technokrata

Koncertjegyet vennél? Itt nézz körbe!

Startup

Koncertjegyet vennél? Itt nézz körbe!

Idén március végén indult a Tickething nevű magyar startup, mely a feleslegessé vált koncert-, fesztivál és egyéb esemény belépőjegyek adás-vételére kínál online piacteret.

A hazánkban hiánypótló szolgáltatás a nyár egyik legnagyobb durranása lehet, és ezt már egy befektető is felismerte: a Prosperitás Tőkealap közel 50 millió forintot fektetett a cégbe. 

Alig több mint két hónap alatt már több száz regisztrált felhasználó vette igénybe a Tickething jegy újraértékesítő platformját. A gyorsan jött népszerűség nem véletlen: kivel ne fordult volna elő, hogy egy-egy koncertre, fesztiválra az utolsó pillanatban szeretett volna jegyet venni, vagy fordítva: feleslegessé vált belépőjét eladni. Eddig erre szervezetlen keretek között jórészt a közösségi média volt a kézenfekvő eszköz, ami az esetleges visszaélések kiküszöbölésére nem jelentett megoldást.

tickething_foto

A Drukka Startup Stúdió „cégnöveldéjében” induló Tickething ezen a téren hoz óriási újítást: az online felületen bárki biztonságosan, ellenőrzött módon adhat el és vásárolhat magánszemélytől elektronikus belépőjegyet bármilyen eseményre, legyen az koncert, színház, fesztivál vagy akár sportesemény.

Régiós terjeszkedés a cél

Bár világszerte, főleg tőlünk nyugatra már több hasonló szolgáltatás is sikerrel működik – pl. Ticketbis, Seatwish, Viagogo – Magyarországon ezek a cégek nincsenek jelen, és a közép-kelet-európai régióban sem túl aktívak.

 

Sorra kapják a befektetéseket a Drukka cégek

Az utóbbi hónapokban ez a harmadik komoly befektetés, amit egy, a Drukka Startup Stúdióból induló cég kapott. A Képáruház tavaly novemberben jutott több mint 130 milliónyi tőkéhez, míg az online takarításközvetítő Rendi (korábbi nevén Helpy) idén márciusban kapott 50 millió forintnyi befektetést. Ezen felül a szintén a Drukka portfóliójába tartozó Neatly tőkebefektetése is hamarosan lezárul, amelyet újgenerációs startupok megjelenései fognak követni, és várhatóan az év második felében egy dedikált startup stúdió befektetésekre szakosodott tőkealapot is indít a Drukka.



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés