Connect with us

technokrata

Van ötleted, de nem tudod hogyan indulj el?

business3

Startup

Van ötleted, de nem tudod hogyan indulj el?

Akkor Neked szól a BossConnect Mentor Program, ami kifejezetten a fiatal vállalkozóknak nyújt segítséget!

Van egy jó üzleti ötlet a fejedben. Tudod, hogy kereslet is lenne rá, de még nem állt össze a dolog: bizonytalan vagy abban, hogyan éred el a vevőidet, kellene egy jó csapat, nincs elég tőkéd… Vagy lehet, hogy már belevágtál, de mégsem úgy megy az üzlet, ahogy előre elképzelted, pedig komoly potenciál lenne benne. Mit tehet ilyenkor a vállalkozó kedvű fiatal?

Elkezdhet információ után kutatni az interneten. Beiratkozhat képzésekre, mert lehet, hogy az elméleti tudás hiányzik. Fordulhat vállalkozó ismerősökhöz, kereshet és megbízhat olyan tanácsadót jó pénzért, aki egy-egy alkalommal a rendelkezésére áll. Vagy kereshet magának mentorokat is, akik jelentős, nemcsak elméleti szaktudással, de gyakorlati tapasztalattal is rendelkeznek, és évtizedes rutinnal bírnak a vállalkozói szférában. Akik már komoly sikereket értek el – és esetleg előtte el is buktak, de újra felálltak, és ismét belevágtak.

youngbusinessman

Az ország legnagyobb, társadalmi célú mentor szervezete, a BossConnect ezt a mentori támogatást nyújtja a vállalkozni vágyóknak, vagy azoknak, akik már elkezdték felépíteni saját cégüket. Nemcsak akkor, ha valahol megrekedtek, hanem akkor is, ha sikeresek, de még jobbak szeretnének lenni. Az érdeklődők közel száz olyan mentor közül választhatnak, akik társadalmi munkában dolgoznak velük, és a munkájukért nem kérnek ellenszolgáltatást. Havonta legalább egy találkozóval és legalább fél, de jellemzően egy-két évig tartó együttműködéssel segítik a mentee-ket, mert egy kezdő vállalkozás életében ez az időszak a kritikus.

A 2014-ben indult Mentor Program mára jelentős eredményeket mutathat fel:

  • az elmúlt 2,5 évben 1000 tehetséges pályázó fordult hozzájuk,
  • közel 400 mentorálttal dolgoztak együtt,
  • 90 fős, cégvezetőkből álló mentor közösség jött létre,
  • a vállalkozó mentoráltak a mentorálásnak köszönhetően +32%-os cégérték növekedést értek el,
  • a mentoráltak 92%-a nyilatkozott elégedetten a programban együttműködő mentorokról,
  • a mentoráltak induló vállalkozásainál 90%-os az export orientáció.

Az eredményekről 2016. május 24-én, 17 órától, az Óbudai Egyetemen Keleti Károly Gazdaságtudományi Karán személyesen is beszámol több mentorált: hol tartanak most, mi mindent értek már el, mivel akadt gondjuk vállalkozásuk létrehozása és elindítása során, és mi mindenben – például üzleti terv kidolgozása, termékpozícionálás, üzleti coaching, cash-flow terv elkészítése, stb. – segítettek nekik személyesen mentoraik.

business3

A mentoráltak vállalkozásai sokszínűek: van, aki csak a magyar piacra koncentrál, míg mások a globális növekedésben is bíznak, akad, aki applikációfejlesztésbe vágott, míg más a saját cider italát vagy jégkrémét dobta piacra. A 90 fős mentorcsapat is sokféle területen tevékenykedik, így szerteágazó tapasztalatokkal és szaktudással is rendelkeznek. Amiben a mentee-ktől kapott visszajelzések megegyeznek: a mentorok segítsége, biztatása és iránymutatása lehetővé tette, hogy kitűzött céljaikat a vártnál gyorsabban és az akadályok hatékonyabb legyőzésével érjék el.

Jó hír, hogy a BossConnect Mentor Program nemcsak Budapestre koncentrálódik: a szervezők fontosnak tartják, hogy a vidéken élő, kezdő vagy már működő vállalkozásoknak is segítséget nyújtsanak. Ennek érdekében idén tavasszal elindították az országos felsőoktatási Mentor Programot is!

Aki részt szeretne venni a programban, annak nincs más dolga, mint ellátogatni valamelyik rendezvényükre vagy felkeresni a www.bossconnect.com oldalt, és jelentkezni a programba.Szólj hozzá!

További Startup

Technokrata a Face-en

Tesztek