Connect with us

Itt a távirányító, amit biztosan nem fogsz elveszíteni

knocki1

Startup

Itt a távirányító, amit biztosan nem fogsz elveszíteni

Hiszen a koppintásodra reagál!

Az emberi kreativitás határtalan. Ezt nemcsak az interneten fellelhető meghökkentő videók alapján állíthatjuk, de az egyre szaporodó kickstarteres projektek is ezt támasztják alá. A közösségi finanszírozó oldalon nap mint nap mutatnak be olyan termékeket, amikre korábban egyáltalán nem gondoltunk, pedig a használatukkal egyszerűsödhet az életünk.

knocki3

Ilyen a Knocki is, ami nem csinál mást, mint távirányítóvá változtat bármit, amire rögzítjük. Ehhez pedig nem is “földöntúli” technológiát használ, egyszerűen csak figyeli, hogy hányszor koppintunk a felületen, majd ezek alapján elvégzi a feladatot.

knocki1

Így megszabhatjuk, hogy két koppintásra lekapcsolódjon a lámpa, míg háromra már a rádió hangerejét veszi le a rendszer. Legfeljebb 10 fajta mozdulatot tárolhatunk el, ez valószínűleg a többségnek bőségesen elegendő lesz. Sőt, amennyiben több Knockit használunk, úgy szobáról szobára beállítható, hogy épp melyik eszköz mit vezéreljen!

knocki2

Az újdonság telepítéséhez pedig még csak fúrni sem kell, a Knocki ragasztással rögzíthető (a csomagban 3M ragasztót helyeznek el). Jó hír, hogy az okostelefon alkalmazással szinte bármit beállíthatunk, hiszen a Knocki WiFi kapcsolatot használ. Ennek hála olyan eszközökkel kommunikál, mint a Philips Hue okoségők, a Nest termosztátok, a D-link okos konnektorok vagy épp a Spotify kompatibilis Hi-Fi berendezések.

Talán épp ezért nem is véletlen, hogy a Knockira rákapott a Kickstarter közössége, 40 nappal a gyűjtés vége előtt már az eredetileg kitűzött, 35 ezer dolláros cél tízszeresét is meghaladta az összeszedett összeg, a számláló a cikk írásának pillanatában 427 ezernél jár. Amennyiben elnyerte a tetszésed az újdonság, úgy érdemes sietni, hiszen most kedvezményes áron megvásárolhatod a Decemberben piacra kerülő készüléket. Akkortól ugyanis már 129 dollárt (36 ezer forint) kérnek majd egyetlen példányért.Szólj hozzá!

További Startup

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő