Connect with us

technokrata

Itt a távirányító, amit biztosan nem fogsz elveszíteni

knocki1

Startup

Itt a távirányító, amit biztosan nem fogsz elveszíteni

Hiszen a koppintásodra reagál!

Az emberi kreativitás határtalan. Ezt nemcsak az interneten fellelhető meghökkentő videók alapján állíthatjuk, de az egyre szaporodó kickstarteres projektek is ezt támasztják alá. A közösségi finanszírozó oldalon nap mint nap mutatnak be olyan termékeket, amikre korábban egyáltalán nem gondoltunk, pedig a használatukkal egyszerűsödhet az életünk.

knocki3

Ilyen a Knocki is, ami nem csinál mást, mint távirányítóvá változtat bármit, amire rögzítjük. Ehhez pedig nem is “földöntúli” technológiát használ, egyszerűen csak figyeli, hogy hányszor koppintunk a felületen, majd ezek alapján elvégzi a feladatot.

knocki1

Így megszabhatjuk, hogy két koppintásra lekapcsolódjon a lámpa, míg háromra már a rádió hangerejét veszi le a rendszer. Legfeljebb 10 fajta mozdulatot tárolhatunk el, ez valószínűleg a többségnek bőségesen elegendő lesz. Sőt, amennyiben több Knockit használunk, úgy szobáról szobára beállítható, hogy épp melyik eszköz mit vezéreljen!

knocki2

Az újdonság telepítéséhez pedig még csak fúrni sem kell, a Knocki ragasztással rögzíthető (a csomagban 3M ragasztót helyeznek el). Jó hír, hogy az okostelefon alkalmazással szinte bármit beállíthatunk, hiszen a Knocki WiFi kapcsolatot használ. Ennek hála olyan eszközökkel kommunikál, mint a Philips Hue okoségők, a Nest termosztátok, a D-link okos konnektorok vagy épp a Spotify kompatibilis Hi-Fi berendezések.

Talán épp ezért nem is véletlen, hogy a Knockira rákapott a Kickstarter közössége, 40 nappal a gyűjtés vége előtt már az eredetileg kitűzött, 35 ezer dolláros cél tízszeresét is meghaladta az összeszedett összeg, a számláló a cikk írásának pillanatában 427 ezernél jár. Amennyiben elnyerte a tetszésed az újdonság, úgy érdemes sietni, hiszen most kedvezményes áron megvásárolhatod a Decemberben piacra kerülő készüléket. Akkortól ugyanis már 129 dollárt (36 ezer forint) kérnek majd egyetlen példányért.Szólj hozzá!

További Startup

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd