Connect with us

technokrata

Itt az esernyő, ami előre szól, ha jön a vihar!

flying_oombrella

Startup

Itt az esernyő, ami előre szól, ha jön a vihar!

Izgalmas újdonságot mutatott be egy francia vállalat.

Az esernyőre kevesen gondolnak úgy, mint valamire, amit érdemes továbbfejleszteni. Nem így a wezzoo csapata, akik megalkották az Oombrellát, az okosesernyőt, ami előre szól, ha jön az eső. Lényegében arról van szó, hogy az esernyőbe olyan szenzorokat építettek, amelyek figyelik a levegő páratartalmát, hőmérsékletét, a légnyomás, és még a fény változását is.

Amennyiben pedig azt észleli, hogy jön az eső, úgy az alkalmazáson keresztül értesíti a felhasználót, hogy feltétlenül vigye magával az esernyőjét. A jelzés negyedórával az eső kezdete előtt történik meg, mivel az alkotók szerint a felhasználónak így van ideje felkészülni.

flying_oombrella

További érdekesség, hogy az iPhone-ra és Androidra letölthető alkalmazás képes értesíteni a többi Oombrella felhasználót, így azok is képet kaphatnak az időjárás változásáról, akik egyébként otthonhagyták az esernyőjüket.

5462a246d62649e40d05a57def377ae7_original

Az egyelőre kickstarteres projektként létező Oombrella 79 dolláros (22 ezer forintos) áron debütál majd, de az előrendelők már most lefoglalhatják az októberben érkező újdonságot, nem kevesebb mint 59 dolláros (16 ezer forintos) áron.Szólj hozzá!

További Startup

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák