Connect with us

technokrata

Ki nem találod mi lehet: Itt az újabb okoseszköz

20150126180626-Using_Luna-01-01-01

LifeStyle

Ki nem találod mi lehet: Itt az újabb okoseszköz

Lassan már mindenhol megjelennek az okoseszközök.

Okostelefonok, okosórák, okosautók. A felsorolás még sokáig tarthatna, hiszen mára eljutottunk oda, hogy gyakorlatilag mindenből készítenek okos verziót. Nem úszta meg ezt az ágy sem, hiszen a Luna bemutatásával most eljött az okosmatracok kora. A Luna egészen pontosan nem más, mint egy matrachuzat, aminek a belsejébe egy sor érzékelőt rejtettek, így képes figyelemmel követni a rajta fekvő tulajdonos hőmérsékletét, pulzusszámát és lélegzetvételét is.

A Luna így folyamatosan figyelemmel kíséri a használója életvitelét, így megfigyeli, hogy épp melyik az az optimális hőmérséklet, amelyben a legjobban érzi magát a tulajdonos. Mivel képes együttműködni más okos eszközökkel is, így akár az is megoldható, hogy automatikusan jelzést adjon a Nest termosztátnak, hogy az emelje meg a hőmérsékletet.

Az indiegogo-n futó projekt megvalósulásához 100 ezer dollárra volt szükségük az alkotóknak, de már most, 30 nappal a gyűjtés vége előtt összejött 190 ezer dollár. Az alkotók augusztusra ígérik az első darabokat, melyek mérettől függően 199-229 dollár közötti áron kerülnek majd piacra.Szólj hozzá!

További LifeStyle

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp