Connect with us

technokrata

Ne érd be a szennyezett levegővel!

Startup

Ne érd be a szennyezett levegővel!

A TZOA-val bármikor ellenőrizheted hol a legtisztább a levegő a környéken.

Nagyvárosban élve nem ritka, hogy a szmogos, szennyezett levegő problémájával találkozunk. Mivel az autók kiszorítása a városból szinte lehetetlen feladat, a legjobb megoldás, ha elkerüljük az igazán szennyezett környékeket.

A TZOA, egy új Kickstarter projekt éppen ebben segít minket, ugyanis egy multiszenzoros készülékkel és okostelefonunkkal figyeli környezetünket. Ide értendő a levegő minősége az UV fény erőssége, a páratartalom és a hőmérséklet. Gondoljunk bele nem mindegy, hogy melyik környékre visszük le a gyerekeket játszani, vagy hol sétálunk szeretett kutyánkkal.

Ez még nem minden. Az igazán nagy előrelépést azzal kívánják elérni, hogy az eszközök egy közös adatbázisba töltik fel az adatokat telefonunkon keresztül, mely által egy aktuális, szennyezettség térképet hoznak létre. Zseniális, nemde? Ha elterjed a készülék, bármikor megnézhetjük, hogy hol a legtisztább a levegő a városban.

A gyűjtés még kezdeti stádiumban van, de reméljük sikerrel jár a startup, és megvalósíthatják a remek terméket. Egy TZOA mindössze 135 dollárért lehet a miénk a projekten keresztül, érkezése 2015 nyarára várható.

TZOA332Szólj hozzá!

További Startup

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle