Connect with us

technokrata

A Com 1 lesz a legolcsóbb androidos okosóra

Startup

A Com 1 lesz a legolcsóbb androidos okosóra

A Com 1 egy Indiegogo projektben mutatkozott be, és alapára mindössze 125 dollár.

Most hogy az Apple is bemutatta első okosóráját a viselhető technológiai eszközök piaca felpezsdülni látszik. Ma egy újabb órát mutathatunk be, mégpedig a Com 1-et, mely a Google Android Wear szoftverét futtatja. A meglepő az, hogy egy Indiegogo projektként ismerhetjük meg a terméket.

A négyzet alakú kijelzővel rendelkező okoskellék kimondottan hasonlít az LG G Watch-ra, mind külsőleg, mind a szoftver tekintetében, de néhány remek hardvert is magáénak tudhat. Egy 1 GHz-es XBurst-alapú Ingenic JZ4775 processzor működteti, és még IP67 értékű vízállósággal is rendelkezik. Ezt azt jelenti, hogy nyugodtan magunkkal vihetjük úszáshoz, vagy fürdéshez, ha nem tudnánk elszakadni a technológia karmai közül.

Számos szenzorral is felszerelték, többek között giroszkóppal, gyorsulásmérővel, mágnesességmérővel, lépésszámlálóval, GPS-szel, szívritmusmérővel, páratartalom- nyomás- és hőmérővel, ezért a fejlesztők felhasználhatják a remek adottságokat, és remek funkciókkal bővülhet az Android Wear OS. Emellett egy 400 mAh-es akkumulátor is helyet kapott a készülékben, így biztosan tovább bírja majd, mint a mutatós Moto 360 (csak 300 mAh). Elmondásuk szerint akár két nap átlagos használatot is képes átvészelni egy töltéssel. Az 1.6 inches 320 X 320-as felbontású AMOLED kijező biztosan magával ragad bennünket, és a 125 dolláros alapárával az egyik legolcsóbb androidos okosóraként könyvelhetjük el. Igaz még messze állnak a 75 000 dolláros kitűzött céltól az Indiegogon, de reméljük sikerül megvalósítani elképzeléseiket.Szólj hozzá!

További Startup

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák