Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Gravityt választotta partneréül a világ egyik legnagyobb videós platformja

Startup

A Gravityt választotta partneréül a világ egyik legnagyobb videós platformja

Az elsősorban online ajánlórendszerek fejlesztésével és értékesítésével foglalkozó Gravity R&D-t választotta partneréül a Dailymotion, a világ egyik legnagyobb videós platformja. A magyar startup, amely budapesti, londoni, tokiói, San José-i és moszkvai képviselettel is rendelkezik, idén az évek óta tartó dinamikus növekedés fenntartása mellett a nemzetközi terjeszkedést támogató marketing, értékesítő és fejlesztő csapat bővítését tűzte ki célul.

A Gravity R&D elsődleges célpiacát a nemzetközi szinten is meghatározó webshopok, online piacterek és videós portálok jelentik, partnerei között tudhatja többek között Magyarországon a Jófogást üzemeltető, a világ négy kontinensén jelen lévő Schibsted Media Group számos cégét, valamint az itthon a Vaterát működtető Allegro Group portáljait. A Dailymotionnel kötött megállapodás újabb hatalmas lépés a cég életében: a világ egyik leglátogatottabb videómegosztó oldala azért választotta a magyar startupot, mert az kiterjedt nemzetközi teszteléssel bizonyította, hogy rendszere segítségével akár 20 százalékkal is nő az ajánlatokban az átkattintási arány, és ezen keresztül a bevétel is. „A felhasználói élmény javítása számunkra kulcsfontosságú, ezért is választottuk a Gravityt, amely azonnal látható eredményeket produkált mind az átkattintások, mind a végignézett videók számát illetően” – mondta el Sylvain Brosset, a Dailymotion kutatásért és fejlesztésért felelős vezetője.

A 2007-es alapítású cég már eddig is számos nemzetközi sikert tudhatott maga mögött: a cég 2009-ben holtversenyben élen végzett a világ egyik legrangosabb tematikus versenyén, a Netflix Prize-on. A hirtelen jött globális ismertség nagyon jól megalapozta a további növekedést, amelynek anyagi alapját 2009-ben az üzleti angyaloktól és a Docler Holdingtól kapott befektetés teremtette meg, majd 2011-ben a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelőtől kapott 300 millió forintos tőkeinjekció katalizálta tovább a terjeszkedést.

A prosperáló eredmények és a kockázati tőkebefektetővel folytatott jól működő szakmai kapcsolat következtében ma már a Gravity a budapesti központ mellett leányvállalatot alapított Tokióban, és képviselettel rendelkezik Londonban, San Joséban és Moszkvában. „Ezek közül talán a japán jelenlét a legfontosabb: óriási a piac, viszont a siker titka a helyi sajátosságok mély ismeretében rejlik. Itt is azonnal sikerült megvetni a lábunkat, a leányvállalat 2013-as alapítását követően szinte egyből nyereséges lett. Az eddigi legfontosabb helyi ügyfelünk a legnagyobb japán étterem-ajánló oldal, de további akvizíciók is várhatók a közeljövőben” – mondta el Tikk Domonkos, a cég vezérigazgatója.

A nemzetközi sikerek titka a Gravity kiváló szakembereinek tudásában, hozzáértésében rejlik. „Jelenleg közel 30-an dolgozunk a cégnél: a fejlesztési munkákat itthon végezzük, az értékesítés egy része azonban külföldön, az adott célpiacon folyik. A csapat tagjainak sok alkalmazási területen van szerteágazó tapasztalata, emellett a tudományos életben is kifejezetten aktívak vagyunk. Ezek eredménye, hogy az általunk nyújtott szolgáltatás rugalmas, nagyon könnyen konfigurálható, egyszerűen hasznosítható” – tette hozzá Tikk. A cég 2014-es fő célja, hogy tovább terjeszkedjen a nemzetközi piacon; ennek megfelelően számos fejlesztő, értékesítő és marketing specialista felvételét tervezik.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés