Connect with us

technokrata

Kütyü, ami megreformálhatja az autós kötelező felelősségbiztosítást

Garázs

Kütyü, ami megreformálhatja az autós kötelező felelősségbiztosítást

Egyedi szolgáltatásuk a megtett mérföldekkel arányosan határozza meg a biztosítás összegét.

Az amerikai Metromile biztosító ingyenes kütyüjével nem kell többé túlfizetnünk kötelező felelősségbiztosításainkat. Az emberek csaknem háromnegyede kevesebb, mint 1600 km-t vezet évente, és mégis ugyan annyit kell fizetniük. A vállalat elsőként hozta el a megtett mérföldekkel arányos autó biztosítást a USA-ba, és ma kiterjeszti szolgáltatásait Kaliforniára is, az Oregon és Washington államokban aratott nagy sikerek után. A képen látható apró kütyüt össze kell kapcsolnunk járművünk elektronikai rendszerével, és egy app is segítségünkre lesz a használathoz. Azonkívül, hogy méri a kilométereket, az alkalmazás jelez, ha valami elromlott a kocsiban, illetve elkerülhetjük vele a büntető cédulákat, megtudhatjuk hova parkoltunk, és még abban is segít, hogy megfelelő útirányt válasszunk az ingázáshoz, és hatékonyan használjuk fel az üzemanyagot. Ez a szolgáltatás jóval megfizethetőbbé teszi egy autó fenntartását, ha nem vezetünk kiemelkedően sokat.

Az eszközt a kormány alatti diagnostic portba kell csatlakoztatni, és GPS segítségével rögzíti a megtett mérföldeket. A startup cég a First Round Ventures-nek, SV Angel-nek, NEA-nek, és Index Ventures-nek köszönheti 14 millió dolláros tőkéjét, mellyel releváns biztosítói társasággá tudott válni. Dan Preston, a cég igazgatója szerint, a meglévő biztosítók nem veszik figyelembe az autóhasználat mennyiségét, ami nagy hiba, hiszen ha kevesebbet autózunk, kisebb az esély a balesetekre is, így kisebbek a költségek is. Elmondása szerint, ha 8000 km-nél kevesebbet vezetünk évente, még úgy is 40-50%-ot takarítunk meg, ha a Metromile-t választjuk. Reméljük hamarosan Európába is megérkezik egy hasonló szolgáltatás, és itt is emberek milliói spórolhatnak a feleslegesen befizetett biztosításokon.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő