Connect with us

technokrata

Új magyar találmány: itt a viselhető irányjelző bringára!

Untitled-2

Startup

Új magyar találmány: itt a viselhető irányjelző bringára!

A tekerést biztonságosabbá tévő magyar találmány megjelenése várható az utakon világszerte – ha a kerékpáros társadalom is segít benne. A Useeme egy LEDes, mozgásvezérelt irányjelző karkötő, ami a hagyományos, karjelzéses indexelést teszi jól láthatóvá. Egy magyar biciklis apuka találmánya, melyet családi csapatával valósított meg, most Hernádról elindulva világsikerre tehet szert, ha az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon augusztus 8-ig összegyűlik a gyártáshoz szükséges összeg. 200-an tesztelhetik is a speciális karkötőt annak piacra kerülése előtt.

A csuklón viselhető, a kar felemelésére bekapcsolódó, LEDes kerékpáros irányjelző, a Useeme lehet a következő magyar találmány, amiről világszerte beszélnek majd. Ennek a sikernek pedig bárki részese lehet, sőt az elsők közt próbálhatja majd ki a forradalmi karperecet: az első 2000 darab ugyanis kedvezményes áron azoknak a bicajosoknak jut majd, akik előrendelésükkel beszállnak az eszköz közösségi finanszírozásába az Indiegogo crowdfunding oldalon. 200 szupporter pedig részt vehet az eszköz tökéletesítésében is, ráadásul azelőtt tesztelhetik, hogy a világ bringásaihoz eljutna az újítás.

20140610234138-features-new

A Useeme használata és célja egyszerű: biciklizéskor mindkét csuklóra felvéve a megszokott (és a KRESZ által előírt) kézjelek minden irányból ragyogóan látszanak majd, hiszen a kar kitartását érzékelve a karperecen körbefutó narancssárga LED-sor automatikusan villogni kezd. A kerékpáros biztonságosabban tekerhet az utakon és könnyebben elkerülheti a baleseteket, ha a körülötte lévő autósok mindig egyértelműen látják, hogy merre tart. A Useeme használata nem igényli, hogy változtassunk kerékpározási szokásainkon: okostelefonos alkalmazás, gombok vagy kapcsolók használata nélkül, pusztán a karunk jobbra vagy balra kiemelésével hozzuk működésbe a mozgásérzékelővel ellátott okos kütyüt, mely alkalmazkodik kéztartásunkhoz, mindenfajta kormánnyal működik, és a csat nélküli megoldásnak köszönhetően könnyen fel- és levehető.

A Useeme kerékpáros irányjelző karkötő piacra jutásához – nyilvános tesztre szánt példányok legyártásához, új öntőformák elkészítéséhez, valamint a sorozatgyártáshoz – szükséges tőke összegyűjtéséhez a hernádi startup csapat a magyar biciklis és tech-fan társadalom segítségét kéri. A közösségi finanszírozási kampány idején, augusztus 8-ig rendkívül kedvezményes áron lehet leadni az előrendeléseket, ráadásul Magyarországra ingyenes a kiszállítás is. Részletek a Useeme Indiegogo oldalán: https://www.indiegogo.com/projects/useeme-bicycle-turn-signals-stay-safe-while-sharing-the-road/Szólj hozzá!

További Startup

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő