Connect with us

technokrata

A Squink segítségével már áramköröket is nyomtathatunk

3DPrint

A Squink segítségével már áramköröket is nyomtathatunk

Botfactory projektje remekül teljesít a Kickstarteren.

A 3D nyomtatás alapjaiban megváltoztatta a mérnökök és a tervezők munkáját, mivel már pillanatok alatt kinyomtathatják termékeik prototípusát. De vajon képesek kinyomtatni az áramköröket is az adott eszközhöz? A Squink segítségével igen. Az emberek nem hitték el, hogy kivitelezhető a művelet, de a Botfactory mérnökei, többek között Carlos Ospina, a Squinkkel bebizonyították az ellenkezőjét.

Berendezésükkel néhány perc alatt kinyomtatható egy funkcionális áramkör, mindössze 2$/darab áron. A koncepciót Kickstarteren is elindították, ahol már sikerült 24 000 dollárt összegyűjteniük, és továbbra is sikeresen halad a projekt. Működésének lényege, hogy vezetőképes tintát olyan anyagra nyomtatják, ami jól szigetel, mint például a papír vagy az üveg. Nem az a céljuk, hogy lecserélje az eddigi technológiát a nyomtatott áramkörök terén, hanem hogy a fejlesztők minél előbb létrehozhassák és kipróbálhassák a prototípusokat.

Szeretnének egy olyan portált is létrehozni a termékhez, melyről bárki letölthet terveket és kinyomtathatja a kívánt elektronikai cikk belsejét, különösebb hozzáértés nélkül. Az áramközhöz kapcsolódó paneleket vezetőképes ragasztóval rögzítik, melyet a termékkel és a speciális tintával együtt forgalmaznának. Ezek utántöltése saját honlapjukról később elérhető lesz, az adott cikk megrendelésével. A csapat tagjai a NYU Polytechnic Engineering iskolában találtak egymásra, és közös munka eredményeként született meg a remek koncepció.Szólj hozzá!

További 3DPrint

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő