Connect with us

technokrata

Magyar vénaszkenner szoftver az új Fradi stadionban

hqdefault

Startup

Magyar vénaszkenner szoftver az új Fradi stadionban

Az új Fradi stadion beléptető rendszere hazai vénaszkenner alkalmazásra épül.

A Fradi stadionban debütálhat a hazai sportpályákon a magyar fejlesztésű vénaszkenneres azonosítás, amelynek megalkotója a Széchenyi Tőkealap egyik portfóliócége, az Agorix Kft. által fémjelzett cégcsoport. A vénaszenzor használatával történő személyazonosítás világszinten is a legfejlettebb technológiát képviseli. Mivel a tenyér vénahálózata minden személynél egyedi, a szkenner 5 millió referenciapont vizsgálatával egyértelműen képes azonosítani kilétünket. Ez a technológiai megoldás Magyarországon elsőként a NIH-nél került felhasználásra, de a technológia a sport rendezvényekre való beléptetésekre is alkalmas. A Fradi stadion új beléptető rendszere jó referencia nagy európai stadionok üzemeltetői felé is, felhasználására az előzetes tárgyalások már meg is kezdődtek.

A sport, vagy tömegrendezvények a látogatók magas száma és gyors kezelése miatt biztonsági szempontból mindenképpen egy kiemelt területet jelentenek a személyazonosításra használt informatikai rendszerek számára. A gyors beléptetés és korszerű technológiák alkalmazása a rendezvények biztonságát növeli. A nyugat-európai stadionok és sportcsarnokok közönsége már számos éve, csak bizonyos azonosító adatok megadását követően vásárolhat belépőjegyet, vagy bérletet egy-egy rendezvényre, így ezekben az országokban az azonosíthatóság eddig sem volt kérdés, a Fradi stadionban alkalmazott módszer azonban m&e acute;g ezekhez képest is új megoldást jelent majd.

A Fujitsu vénaszenzorán alapuló azonosító megoldás a biztonságtechnológiai piacon komoly teret nyerhet a közeljövőben. „E technológia széles körben felhasználható, jelen esetben egy sportlétesítménynél került beépítésre, de alkalmazható számos más területen is, ahol a személyazonosítás gyors, megbízható megvalósítása biztonsági vagy technológiai elvárás”- emelte ki Hermann József, az Agorix Kft. ügyvezetője.

„A Széchenyi Tőkealap és más társbefektetők mindösszesen közel 200 millió forint tőkét biztosítottak a magyar vállalkozás számára az egyedülálló technológia kifejlesztésére” – mondta el Csuhaj V. Imre a Széchenyi Tőkebefektetési Alap elnök-vezérigazgatója. „Mivel a biometrikus azonosítás területe az előrejelzések szerint robbanás előtt áll, így a magyar vállalkozásnak minden esélye megvan arra, hogy betörjön a nemzetközi élmezőnybe. Fontos célunk, hogy a tőkeforrásainkkal helyzetbe hozhassuk a hazai vállalkozásokat, működjenek akár hagyományos, akár innovatív ágazatban.”

Vénaszkenner – a jelenlegi legpontosabb személyazonosítási technológia

A vénaszenzor a jelenlegi legfejlettebb technológia a személyazonosítás terén, amely érintésmentesen működik és az egyik legfejlettebb algoritmussal dolgozik. A vénaszkenner alapú BioSec rendszer több unikális jellemzővel bír; 5 millió referenciaponton azonosítja be a testrész vénatérképét 1 másodperc alatt és a jelenleg ismert legalacsonyabb hamis elfogadási aránnyal (FAR) működik, éppen ezért kiválóan használható ügyfél-azonosításra és beléptető rendszerek kialakításakor.

A megoldás alkalmazható például a pénzautomatáknál a személyazonosság hitelesítésére, belső azonosító rendszerekben, gépjármű indításgátlóknál. Az egészségügyben kizárhatja például a fiktív kezeléseket, műtéteket, vagy a hamis gyógyszerkiírásokat, az idegenrendészet területén pedig másodlagos azonosító lépcsőként építhető be az útlevél vagy a személyigazolvány mellé, amellyel hatékonyan kiszűrhetőek a hamis személyi azonossággal élők, vagy a hamis útlevéllel beutazni kívánók.

Insider

 Szólj hozzá!

További Startup

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő