Connect with us

Versenyezz a fenntartható fejlődésért!

Innovation-festival

Startup

Versenyezz a fenntartható fejlődésért!

CleanLaunchpad címmel és 11 európai ország részvételével start-up ötletversenyt hirdet a Climate-KIC.

Az EIT égisze alatt működő szervezet keresi Európa legjobb, fenntarthatósághoz kapcsolódó, start-up üzleti ötletét! A verseny magyar válogatójára június 17-ig lehet jelentkezni. A fődíj 10 ezer euro, továbbá a régió három nyertes ötlete részt vehet bármely társország inkubációs programjában.

A CleanLaunchpad ötletverseny idén először 11 európai országban párhuzamosan kerül megrendezésre a Climate-KIC támogatásával. A Climate-KIC az Európai Innovációs És Technológiai Intézet (EIT) klímainnovációs programja, amely regionális start-up inkubációját a hazai MyCo Incubation végzi.

A 3 körből álló start-up versenyre bármilyen ötlettel lehet pályázni, amely elősegíti a zöld gazdasági átmenetet és fenntartható gazdasági fejlődést. Az októberben, Valenciában több régió részvételével zajló, európai döntőn a nyertes 10 000 eurós fődíjat vihet haza, míg a második és harmadik helyezettet 5000 és 2500 euróval jutalmazzák.

Innovation-festival

Ahhoz pedig, hogy a jó ötletekből valódi vállalkozás legyen, a Climate-KIC biztosítja minden ország 3 dobogósának a bejutást világszínvonalú cleantech akcelerációs programjába. Ilyen módon a magyar nyertesek akár a hollandiai, vagy angliai inkubációba is bbekerülhetnek, hiszen a Climate-KIC égisze alatt jelenleg 7 országban zajlik start-up akcelerációs program: Nagy Britannia, Hollandia, Németország, Lengyelország, Olaszország, Spanyolország és Magyarország.

A magyarországi első forduló jelentkezési határideje 2014. június 17. A jelentkezők közül nemzetközi zsűri választja ki a hazai résztvevőket, akiknek június 27-29-én kétnapos Bootcamp-et szervez Budapesten a MyCo Incubation. A magyar start-up mezőnyt profi coach-ok készítik majd fel a hazai elődöntőre, ahonnan a 3 legjobb ötlet jut majd tovább a valenciai döntőbe.

MyCo Incubation 2013 óta végez start-up inkubációt a régióban, amely során tavaly 14 db start-up-ot inkubált, idén pedig várhatóan 40 db start-up üzletfejlesztése folyik az európai módszertan alapján. Az idei akcelerációs programban kiemelt stratégia partnerek: az IBM Magyarország és Ernst and Yound, amely társaságok a program mentorait és üzleti tudáshátterét biztosítják.

Jelentkezés és további információk a www.cleanlaunchpad.eu oldalon.

Forrás:Insider BlogSzólj hozzá!

További Startup

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő