Connect with us

technokrata

Új magyar HR alkalmazás a Talentsiftr

talentsiftr

Startup

Új magyar HR alkalmazás a Talentsiftr

A megfelelő munkaerő kiválasztása még egy tapasztalt HR szakember számára is nehéz feladat, és hogy az adott alkalmazott valóban beváltja-e a hozzá fűzött reményeket, csupán éles helyzetben derül ki.

Az értékelő központok elsősorban papír alapú módszerekkel élnek, ami lassítja az ügymenetet és a kiválasztást végző ember részéről is jelentős többletmunkát igényel. Mi több a munkáltatóról sem a leghízelgőbb képet festi, ha a XXI. században hatalmas paksamétákat osztogat a feladatok ismertetése során. A Talentsiftr egy olyan új, magyar fejlesztésű alkalmazás, amely áttörést hoz a kiválasztási folyamatokba.

Az értékelő központok (assessment centre, AC) hagyományos, papír alapú szűrési gyakorlata rendkívül elavult. Amellett, hogy a kiértékelőkre felesleges adminisztratív terhek is hárulnak, egyszerre több jelentkező felmérése csak jelentős többletmunkával lehetséges – a válaszok kiértékelése ugyanis mindig manuálisan, egyesével történik.

talentsiftr

A Talentsiftr egy olyan egyedülálló, teljes egészében online elérhető alkalmazás, amely amellett, hogy valós munkakörülményeket reprodukál, olyan hatékony szűrést és alapos készségtesztelést tesz lehetővé, amely a hagyományos kiválasztási módszerekkel nem lehetséges. Az alkalmazásnak köszönhetően a jelölt modern munkakörnyezetben bizonyíthatja problémamegoldó képességét összetett feladatokon keresztül, és azokat valóban objektív módon mérheti a HR szakember. ”A Talentsiftr nem csak az értékelő központok ‘papírmentesítésére’ alkalmas platform, hanem egy olyan komplex szolgáltatáscsomag, amely a teljes kiválasztási folyamatot végigköveti. A jelöltek az egész napi programot egyszerre látják, így a készségek mellett az időgazdálkodási képességük is mérhető. Mi több, ezek a tesztek az új kollégák kiválasztása mellett a már meglévő alkalmazottak fejlesztéséhez is alkalmazhatóak” – mondja az ötletgazda, Mikes Gábor, az Arboreus ügyvezető igazgatója.

Egyedülálló alkalmazás

A megoldás egyik legnagyobb előnye, hogy egyszerre több értékelő központ futtatható, akár távolról, online felügyelve is, jelentős munkamennyiséget és időt spórolva ezzel a kiválasztást végző cégnek. Az egyedi elvárásoknak megfelelően is kialakítható felületen a jelöltek már csak a képességfelmérő feladatokkal találkoznak, a szükséges utasításokat és a kiértékelés teljes folyamatát az előre konfigurált rendszer végzi, a tesztre adott válaszok az adminisztrációs felületen folyamatosan nyomonkövethetőek.

A Talentsiftr alkalmazást az agilis fejlesztésre specializálódott EU Edge csapata fejlesztette. “A programozás során a legnagyobb kihívást az admin és a módosításokat elvégző háttérrendszer összehangolása jelentette. A programnak, az egyszerű és könnyen kezelhető felület mellett, egyszerre kell biztosítania az adott parancsok végrehajtását, tesztelését és azok élesítését is. Az alkalmazás egyik legnagyobb vívmánya ugyanis éppen az, hogy a teljes alkalmazás és ezzel az egész tesztelési folyamat minden körülmények között egyedi igényekre szabható” – mondja Sebestyén Gábor, az EU Edge fejlesztője.

Forrás: Insider BlogSzólj hozzá!

További Startup

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom