Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az első B2B startupverseny jön!

Startup

Az első B2B startupverseny jön!

Egyedülálló, nálunk újdonságnak számító üzleti szoftverversenyt hirdet az OTP Hungaro-Projekt. Az első hazai Fintech fókuszú rendezvényre Magyarország legjobb üzleti megoldásai nevezhetnek. A Fintech&Sales Demo Day-nek a Google Grund ad otthont.

Míg a startupok rengeteg energiát fordítanak a szolgáltatásaik közösségi vagy lakossági felhasználó rétegek felé történő terjesztésére, addig szinte egyáltalán nem gondolkodnak az üzleti célú felhasználási lehetőségekben. A sokszor ijesztőnek hangzó B2B – azaz business to business – megoldások pedig sokkal több esélyt adnak a sikerre.A fintech (financial technologies, azaz pénzügyi jellegű technológiák) az egyik legújabb startup fogalom, amelyre a fejlesztők mostanában igencsak odafigyelnek.

Főleg azért, mert a nagyvállalatok és multik egyre inkább arra fókuszálnak, hogy versenyelőnyüket olyan innovatív technológiák beépítésével szerezzék meg, amivel relatíve olcsón juthatnak jelentős piaci előnyhöz. A nagy média hype az ő figyelmüket is a nagy sztorikra irányítja, mint például a Google és Facebook felvásárlások, és egyre nyitottabbak arra, hogy saját fejlesztéseiket is részben startup megoldásokkal egészítsék ki.

Az OTP Hungaro-Projekt már több mint 10 év tapasztalattal rendelkezik a közép- és nagyvállalati együttműködések területén. A tanácsadó cégek közül egyedülálló az intenzív kutatás-fejlesztés és innovációs projektek forrásszükségletének megteremtésének és a projektek teljes körű menedzsmentjének lebonyolításában. A cég ezen tapasztalatait kívánja kamatoztatni abban is, hogy meghirdette Magyarország első fintech és sales-marketing fókuszú startup versenyét.

techshow111-2014

Fintech&Sales Demo Day (jelentkezés az oldal legaláján található kérdőívvel, május 2-áig) a Startup Tavasz rendezvénysorozat része. Célja, hogy közös platformot teremtsen az új technológiai megoldásokat kínáló startup cégek, spinoff vállalatok és KKV-k, illetve a velük partneri kapcsolatot kereső nagyvállalatok számára.

Május 30-án, az idei Demo Day-en elsősorban az innovatív pénzügyi megoldásokat, illetve a nagyvállalati értékesítést és marketinget támogató megoldásokat kereső nagyvállalatok képviseltetik magukat, a kiválasztott jelentkezők előttük prezentálhatnak.

Magyarország egyik legfontosabb tech eseményére, a Magyar Innovációs TechShowra és az esemény részeként tartott Fintech&Sales Demo Day-re május 2-ig nevezhetnek az induló vállalkozások.

A 10 prezentáló startupot független, szakmai és pénzügyi befektetőkből összeálló szakmai zsűri választja majd ki a jelentkezők közül. A támogatók között található az OTP Mobil, a Mastercard és a Misys is, amely valamikor szintén startupként kezdte tevékenységét.

A versenyt szervező OTP Hungaro-Projekt az OTP portfolió részeként nem csak a legnagyobb befektetői csoport felé rendelkezik kiváló kapcsolatokkal, de forrásszerző tevékenysége folytán a Horizon 2020 pályázatok lebonyolításában is segít az uniós pályázat iránt érdeklődő startupoknak.

A részletes kiírás és a jelentkezés itt.

Dátum: 2014. május 30.

Helyszín: Grund

Budapest, VIII. kerület, Nagytemplom utca 30.
Kiállítónak/versenyzőnek való jelentkezés határideje:

2014. május 2.

Forrás: Insider Blog



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés