Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szerdán Jön a Venture Capital Summit

Startup

Szerdán Jön a Venture Capital Summit

Konferencia a kockázati tőkepiacról: elmélet és gyakorlat egy helyen. Nyereség, hatékonyság, fejlesztés: a pénzpiac vezető szakemberei mutatnak utat a hazai startupoknak.

Március a lendület hava – nem csak a természetben, de pénzpiacon is. Ennek szellemében kerül sor március 19-én a pénzpiac idei egyik első és egyben legjelentősebb szakmai rendezvényére, a Venture Capital Summitra, amely a hazai kockázati tőkepiac keresleti és kínálati oldala számára kíván újabb lendületet adni a legújabb piaci tapasztalatok és taktikák bemutatásával. A magas szintű szakmai előadások mellett a program egyik különlegessége a Term Sheet Battle, amely során a résztvevők élőben követhetnek végig egy befektetői tárgyalást.

A szakma tavaszi csúcskonferenciájának résztvevői az ágazat vezetőivel vitathatják meg a legfrissebb stratégiákat, ismerhetik meg a legoptimálisabb megoldásokat és bővíthetik piaci kapcsolatrendszerüket. A venture capital szakmát megszólító találkozó mindazokhoz a startupokhoz, banki, befektetési felsővezetőkhöz, ügyvédi és tanácsadói réteghez szól, akik  naprakész információk birtokában kívánják optimalizálni cégük és ügyfeleik működését.

A stratup cégek számára ez egyik legnagyobb kihívás annak a szakmai rutinnak a megszerzése, amellyel eredményesen képviselhetik szakmai és pénzügyi érdekeit a befektetői körökben. E rutin megszerzését segíti elő az úgynevezett Term Sheet Battle program, amelynek keretében a színpadon előben folytatnak le egy befektetői tárgyalást, a valós tárgyalásokhoz hasonló körülmények között ügyvédek és venture capital befektetők részvételével.

vts

A több mint 15 előadást felülelő program a startupok finanszírozásával kapcsolatos kérdések széles körét fedi le. Professzor Dr. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára nyitóelőadásában az állami szerepvállalásról, ezen belül a múlt ősszel létrehozott BudapestHUB munkacsoport tevékenységéről ad áttekintést, amelynek célja egy versenyképes hazai startup környezet kialakítása. Dr. Oszkó Péter, a Portfolion Zrt. vezérigazgatója a hazai hazai kockázatitőke infrastuktúra kiépítésének lehetőségeit veszi számba, kitérve a hazai kínálatélinkítő politika lehetséges hatásaita. Dr. Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkebefektetési Alap képviseletében a kisvállalkozások tőkefinanszírozásának részleteibe avatja be az érdeklődőket.

A nap folyamán több kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül, amelyek keretében többek között a hazai magántőke szerepvállalása, a hazai startupok felkészültsége, a befektetések időzítési szempontjai és a különböző befektetési stratégiák kerülnek az asztalra.

A Venture Capital Summitnak (http://vc.ap.hu/) március 19-én a MOM park mellett található Larus Rendezvényközpont ad otthont.

Forrás: InsiderBlog

 



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés