Connect with us

Hirdetés

technokrata

20 millió dolláros tőkeinjekció a Pandának

Startup

20 millió dolláros tőkeinjekció a Pandának

Már a fél világban szállítják az ételt.

Jelenleg négy kontinensen is tevékenykedik a német cég, célja, hogy 2014 első negyedévében már a világ 40 országában jelen legyen.  A Foodpanda és a partnercége, a Hellofood a leggyorsabb ütemben növekvő online ételrendelő szolgáltatás, mely mostani tőkebefektetését egy olyan befektetői csoporttól kaptak, melynek tagja a Phenomen Ventures is.  2013-ban a Foodpanda már kapott 20 millió dollárt több befektetői csoporttól, többek között a Phenomen Ventures-től és az Investment AB Kinneviktől, és 8 millió dollárnyi tőkebefektetést az iMENA Holdings-tól.

The-Food-panda

Tavaly 20 új országban jelent meg a Foodpanda, és vezette be iOS és Android telefonos applikációját, mely jelenleg egyike a legnépszerűbb ételrendelő-applikációknak. Hazánkban az iOS telefonos applikáció épp a harmadik helyet birtokolja az App Store food&drink listáján. A hosszútávon fenntartható növekedési stratégiája szerint nyolc további országban jelenik meg a piacon 2014 első hónapjaiban: Horvátország, Bulgária, Szerbia, Szlovénia, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Tanzánia és Uganda.

A Foodpanda/Hellofood társalapítója, globális ügyvezető igazgatója, Ralf Wenzel hozzátette:

RalfWenzel_foto

„Jelenleg mi a vagyunk a legjelentősebb aktívan működő és folyamatosan növekvő online ételrendelő szolgáltatás Ázsiában, Európában, Közép- és Dél-Amerikában, a Közel-Keleten és Afrikában. A tapasztalt befektetők kiérdemelt bizalmának köszönhetően folytathatjuk növekedési stratégiánkat, hogy valóban globális méreteket öltő internetes márkává válhassunk. Azokon a piacokon, ahol már jelen vagyunk, szeretnénk továbbterjeszkedni, erősíteni jelenlétünket. Továbbra is folyamatosan fejlesztünk ügyfélszolgálatainkon, és törekszünk arra, hogy a lehető legjobb és legegyszerűbb módja legyünk az ételrendelésnek – attól függetlenül, hogy épp a világ mely országban vagyunk.”

Az online ételrendelő szolgáltatás segít az éttermeknek eladásaik növelésében online és mobiltelefonos felületek segítségével, ráadásul folyamatosan megújuló technológia hátteret biztosít és statisztikákkal látja el őket.  A fogyasztók online kiválaszthatják és megrendelhetik kedvenc ételeiket, majd a Foodpanda a rendelést közvetlenül az éttermek felé továbbítja, akik kiszállítják azt. Világszerte több mint 22.000 partnerétteremmel dolgozik együtt a Foodpanda.

Forrás: Insider Blog



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés